Momenteel jij en 129 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Nederland – Ecuador

WK Qatar 2022: Nederland – Ecuador

Het Nederlands elftal is haar jacht op de wereldtitel voetbal goed begonnen door Senegal met 2-0 te verslaan. De mannen van bondscoach Louis van Gaal spelen op vrijdag 25 november het tweede groepsduel tegen Ecuador. Bij winst is een plekje in de knock-outfase bijna zeker. Sportribune.nl blikt vooruit op Nederland – Ecuador.

Statistieken Nederland – Ecuador

Ecuador is geen onbeschreven blad voor het Nederlands elftal, maar op een groot eindtoernooi stonden beide landen nog nooit tegenover elkaar. De laatste onderlinge ontmoeting vond plaats in voorbereiding op het laatste WK waaraan Nederland deelnam. Dat was in 2014.

Oranje wist toen niet van Ecuador te winnen. Robin van Perse scoorde nog wel namens de Nederlandse leeuwen, maar omdat ook Ecuador een doelpunt wist te maken eindige dat duel in 1-1. Komende vrijdag hopen alle fans van het Nederlands elftal (uiteraard) op meer.

Louis van Gaal: “Tegen Senegal speelde we niet goed”

Nederland mag dit WK dan goed begonnen zijn. Een garantie voor een goed vervolg is dat natuurlijk niet. Maar je kan de punten maar beter binnen hebben, want een start zoals Argentinië met verlies tegen Saudi-Arabië was natuurlijk nog minder leuk geweest. Van Gaal maakt zich dan ook weinig zorgen richting de confrontatie met Ecuador. “We speelden niet goed tegen Senegal, maar dat kwam vooral door de zenuwen. Ik merkte veel spanning bij sommige spelers.”

“Het kan tegen Ecuador alleen maar beter worden”

Van Gaal vervolgt: “Later pakte we het wel goed op en met het inbrengen van Memphis verwachtte ik ook meer dreiging naar voren. Dat gebeurde ook waardoor we in het slot van die wedstrijd nog twee keer scoorden. Nogmaals, het was niet goed, maar ik weet zeker dat het tegen Ecuador alleen maar beter kan worden.”

Virgil van Dijk: “Oppassen voor de counter van Ecuador”

Aanvoerder Virgil van Dijk is het volstrekt eens met Van Gaal en denkt ook dat het tegen Ecuador alleen maar beter kan gaan. Maar hij waarschuwt ook voor de kracht van tegenstander Ecuador: “Ze hebben veel snelheid in de ploeg, waardoor ze kunnen loeren op de counter. Zij kunnen ons pijn doen op die manier. Daar moeten we mee aan de slag. Eén ding is zeker: vanaf nu kan het alleen maar beter.”

Wanneer is Nederland – Ecuador

Het WK duel Nederland – Ecuador uit de tweede speelronde in Groep A wordt op vrijdag 25 november gespeeld. De wedstrijd wordt in Doha afgewerkt en zal net als afgelopen maandag om 17:00 uur Nederlandse tijd beginnen.

Mis niks van het WK voetbal in Qatar en bezoek dagelijks je eigen online stoeltje op Sporttribune.nl. De zitplaats waar jij altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie