Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatie: Nederland – Gibraltar

EK kwalificatie: Nederland – Gibraltar

Het Nederlands elftal speelt maandag haar tweede groepsduel in de EK kwalificatie. Na de 4-0 oorwassing tegen Frankrijk zijn de mannen van bondscoach Ronald Koeman op zoek naar eerherstel. Gibraltar lijkt hiervoor de ideale tegenstander. Maar alleen een grote uitslag zorgt voor nieuw vertrouwen bij Oranje. Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Gibraltar.

Statistieken Nederland – Gibraltar

Tijdens de WK kwalificatie voor Qatar 2022 stonden beide landen ook al tegenvoer elkaar. Oranje wist zowel uit als thuis overtuigend te winnen. In de uitwedstrijd wonnen de mannen van het toenmalige Nederlandse elftal met 0-7 van Gibraltar.

In oktober 2021 kwamen de voetballers van Gibraltar naar Nederland om opnieuw met ruime cijfers klop te krijgen. Dit keer bleef de teller steken op 6-0 voor Oranje. Hierdoor is het doelsaldo van duels tussen Nederland en Gibraltar 15 voor en 0 tegen.

Ronald Koeman: “Ik verwacht maandag tegen Gibraltar een reactie”

Oranje begon de EK kwalificatiereeks voor EURO 2024 dus bijzonder slecht en dat is ook geen goed nieuws voor de tweede ambtstermijn waaraan Ronald Koeman is begonnen. Hij is nu verantwoordelijk voor de slechtste start van een (nieuwe) bondscoach sinds 1919 doordat Nederland na 21 minuten al met 3-0 achter stond. “Ik had van iedereen meer verwacht. Dit was een ondermaatse teamprestatie tegen een heel sterke tegenstander. We hadden totaal niet het idee dat er meer in zat. Ik verwacht maandag een reactie”, zei Koeman tegenove NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg.

“Hiervan leren en onszelf verbeteren”

Maandag speelt Nederland in De Kuip tegen Gibraltar. Koeman heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg de pijnlijke nederlaag in het Stade de France dan van zich af kan spelen.”Ik denk dat het alleen maar positief kan uitwerken. Dat iedereen nu even weet waar we staan, zeker als we niet compleet zijn”, zei de bondscoach, die veel zieke spelers miste. “We moeten hiervan leren en onszelf verbeteren als individu én als team.”

Virgil van Dijk: “Focus ligt nu op Gibraltar”

Ook aanvoerder Virgil van Dijk was zichtbaar aangeslagen na de mokerslag tegen Frankrijk. De centrale verdediger van Liverpool en Oranje wilde echter weinig woorden vuilmaken aan de wanvertoning en richt de blik op maandag: “De focus gaat nu op Gibraltar. Want die moeten we eerst nog maar eens zien te winnen. We zullen ook daartegen gewoon ons beste spel moeten spelen om een goede resultaat te behalen.”

Wanneer is Nederland – Gibraltar

De EK kwalificatiewedstrijd Nederland – Gibraltar wordt op maandag 27 maart 2023 gespeeld. De tweede wedstrijd uit de EURO2024 kwalificatiereeks begint om 20:45 uur. De wedstrijd zal worden gespeeld in De Kuip, het stadion waar Feyenoord normaal gesproken haar thuiswedstrijden speelt.

Volg het Nederlands elftal en de EK kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform voor je dagelijkse portie voetbalnieuws.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie