Momenteel jij en 51 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederland – Noorwegen: wedstrijd van het jaar!

Nederland – Noorwegen: wedstrijd van het jaar!

Op dinsdag 16 november wordt (een lege) Rotterdamse Kuip het decor voor de wedstrijd van het jaar: Nederland – Noorwegen. In dit laatste WK kwalificatieduel staat groepswinst op het spel. Nederland staat er vooraf het beste voor. Oranje heeft twee punten voorsprong op de nummer twee Turkije en eveneens twee punten voorsprong op tegenstander Noorwegen. De winnaar van Poule G plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2022 in Qatar. Sporttribune.nl blikt vooruit op Nederland – Noorwegen.

Feiten en cijfers Nederland – Noorwegen

Om te beginnen liggen de kansen voor het Nederlands elftal om als groepswinnaar het WK in Qatar te bereiken het hoogst. Dankzij de goede onderlinge resultaten en een uitstekend doelsaldo is dinsdagavond een gelijkspel voor Oranje voldoende om het felbegeerde WK ticket te veroveren. Mocht Nederland verliezen van de Noren, dan gaat Noorwegen ons sowieso voorbij. Als de Turken ook nog winnen van Montenegro, dan eindigt Oranje als derde en is Nederland definitief uitgeschakeld voor deelname aan het WK in Qatar.

Afgelopen zaterdag had het Nederlands team het WK ticket al voor het grijpen. Doordat Noorwegen thuis 0-0 gelijkspeelde tegen Letland was winst op Montenegro voldoende om groepswinst veilig te stellen. Dat leek ook te lukken toen Memphis Depay twee keer scoorde: 0-2.

Bondscoach Louis van Gaal besloot daarop enkele wissels door te voeren en prompt ging het mis. Montenegro kwam op 1-2 en na zeer zwak verdedigen van Daley Blind zelfs op 2-2. Op dat moment waren er nog maar een paar minuten te spelen en dat bleek onvoldoende om de situatie nog recht te zetten. Omdat Turkije die avond met 6-1 van Gibraltar wist te winnen schoven de Turken op naar de tweede plaats en doen ook zij nog volop mee om het WK ticket.

Favoriet bij Nederland – Noorwegen

Ondanks het zwakke optreden van Oranje tegen Montenegro zien de meesten Nederland nog wel als grootste kanshebber om dinsdagavond de winst te pakken. Nederland speelt thuis en dat is natuurlijk altijd prettig. Hoewel het stadion leeg zal zijn en er dus geen fans komen om onze jongens aan te moedigen, zal een vertrouwde omgeving en korte reistijd zeker een voordeel zijn.

Daarnaast staat het Nederlands elftal natuurlijk ook nog altijd bovenaan en heeft het een voorsprong op de twee andere kanshebbers: Noorwegen en Turkije. De Noren lieten zaterdag zien ook niet in grootse vorm te steken, want de 0-0 tegen Letland was al net zo onthutsend als de 2-2 van Nederland bij Montenegro.

Louis van Gaal: “Jammer dat er geen publiek in de Kuip is”

“Het is niet te verklaren dat wij in Montenegro een 0-2 voorsprong uit handen geven. Natuurlijk spelen hun met 5-4-1 heel verdedigend, maar we komen op 0-2 en dan moet je de bal gewoon rondspelen. Dat doen we niet, waardoor we nu in de laatste wedstrijd volle bak moeten. Het is dan ook extra jammer dat we in de Kuip de steun van het publiek moeten missen. Zo’n grote voetbalwedstrijd zorgt voor binding. Als we van Noorwegen zouden winnen, gaat Nederland naar het WK. De spelers, maar ook de fans. Dat mooie moment op het veld haal je ook weg voor de spelers. Ik heb gelezen hoe Virgil van Dijk deze week opriep tot massale steun tegen Noorwegen. Dat valt helemaal weg. En laat ik duidelijk zijn: corona is belangrijker dan voetbal. Maar het is wel triest.’’

Sale Solbakken (bondscoach Noorwegen): “We leven nog”

“We leven nog dankzij de 2-2 van Nederland. Er staat daardoor dinsdag nog wat op het spel. Dit wordt de wedstrijd van het jaar. We maken nog altijd kans. Maar Turkije was denk ik het meest blij met het resultaat van Nederland en dat van ons. We zullen zien wat er gebeurt. We weten dat we een erg goed team gaan treffen met wereldsterren en zullen op de toppen van ons kunnen moeten spelen.”

Wanneer is Nederland – Noorwegen

De allesbeslissende WK kwalificatiewedstrijd Nederland – Noorwegen wordt op dinsdag 16 november 2021 gespeeld. Het duel begint om 20:45 uur. Plaats van handeling: De Kuip, Rotterdam. Volg al het voetbalnieuws via Sporttribune.nl en blijf op de hoogte van Oranje en het WK Qatar 2022.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie