Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League: Nederland – Polen

UEFA Nations League: Nederland – Polen

Na de 1-2 zege op Wales begint het Nederlands elftal op zaterdag 11 juni als koploper van Groep 4 aan de derde speelronde in de A-divisie. Tegenstander in de Rotterdamse Kuip is Polen, de huidige nummer 3 uit de poule. Kan bondscoach Louis van Gaal opnieuw een winnend elftal opstellen? Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Polen.

Statistieken Nederland – Polen

In de afgelopen jaren vonden er regelmatig ontmoetingen tussen Nederland en Polen plaats. In de meeste gevallen stapte Oranje als winnaar van het veld. Sterker nog: sinds 1979 (!) heeft de Poolse nationale voetbalploeg niet meer van Nederland gewonnen!

De laatste ontmoeting tussen het Nederlands elftal en de Poolse selectie vond plaats tijdens de vorige UEFA Nations League. Op 18 november 2020 won Oranje met 1-2 van Polen. De thuisploeg kwam nog wel 1-0 voor, maar in het slot van dit duel wisten Memphis Depay en Georginio Wijnaldum te scoren waardoor de punten alsnog mee naar Nederland gingen.

Louis van Gaal tevreden

Na twee wedstrijden is Louis van Gaal een tevreden bondscoach. Door zeges op België en Wales is het Nederlandse elftal met de maximale score van zes uit twee koploper in Groep 4 van de UEFA Nations League A-divisie. “Deze groep is een hele goede groep en zal altijd tot het einde toe blijven vechten voor de winst. In dit geval was dat een prachtige uitgevoerde counter met een weergaloze actie van Frenkie de Jong.”

“We staan bovenaan, dus zo verkeerd gaat het nog niet”

Van Gaal speelde twee keer met een totaal verschillende basiself. Hoe gaat dat tegen Polen zijn? “In principe ga ik niets veranderen tegen Polen. Onze werkwijze blijft hetzelfde, maar ik zal wel weer met een andere opstelling gaan spelen. Hoe dat eruitziet weet ik nog niet? Maar ik ben tevreden over beide teams. We staan bovenaan, dus het gaat niet zo verkeerd.”

Poolse bondscoach gaat voor countervoetbal

Na de 6-1 oor wassing van de Belgen gaat de Poolse bondscoach zaterdag tegen Nederland geen open huis meer houden. De deur gaat in het slot en blijft daar als het aan de Polen ligt de hele wedstrijd inzitten. “Net als tegen Zweden en Wales gaan we tegen België inzetten op counters en stilstaande fases. Nederland speelde veel één-tegen-één tegen de Belgen, maar dat gaan wij niet doen. We doen waar we goed in zijn. Onze tegenstander is op papier iets sterker, maar we hebben onze eigen troeven.”

Wanneer is Nederland – Polen

Het UEFA Nations League duel Nederland – Polen is op zaterdag 11 juni en wordt gespeeld in de Kuip te Rotterdam. Daar wordt om 20:45 uur afgetrapt door het Nederlands elftal en hun Poolse collega’s. Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en lees alles over Ons Oranje!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie