Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oranje Leeuwinnen op jacht naar wereldtitel: Nederland opent tegen Portugal

Oranje Leeuwinnen op jacht naar wereldtitel: Nederland opent tegen Portugal

Het WK damesvoetbal 2023 staat op punt van beginnen. Ook de Nederlandse dames doen mee. Er wordt gevoetbald in de gastlanden Nieuw-Zeeland en Australië. De Leeuwinnen spelen hun poule duels in Nieuw-Zeeland, waar zondag 23 juli Portugal de eerste tegenstander zal zijn. Sporttribune blikt vooruit op het WK damesvoetbal duel Nederland – Portugal.

Statistieken Nederland – Portugal

Nederland komt uit in Groep E. Daarin treft het naast Portugal ook topfavoriet Verenigde Staten en Vietnam. De eerste twee landen uit elke poule kwalificeren zich voor de knock-outfase en blijven dus ook na de groepswedstrijden kans maken op de wereldtitel.

Vorig jaar speelden beide dameselftallen ook al tegen elkaar. Toen op het Europees kampioenschap voetbal. De Oranje Leeuwinnen wonnen in een doelpuntrijk duel behorende tot de poulefase met 3-2 van hun Portugese collega’s.

Andries Jonker: “Portugal is geen pannenkoekenploeg”

Bondscoach Andries Jonker vloog vrijdag 7 juli al met de Leeuwinnen naar Nieuw-Zeeland waar op 23 juli de eerste WK wedstrijd tegen Portugal gepland staat. Of de bondscoach tegen de Portugezen kiest voor een 3-5-2-systeem wil de oefenmeester nog niet verklappen. “Dat zullen jullie zondag zien. We spelen op dit WK niet tegen pannenkoekenploegen. Portugal is dat ook zeker niet. Maar wij zijn Nederland en kijken vooral naar onszelf. We moeten beseffen dat we maar een heel klein landje zijn. Dus we moeten goed kijken wat onze kwaliteiten en tekortkomingen zijn, want die laatste hebben we helaas ook”, zo vertelt de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen in zijn vooruitblik op het WK voetbal 2023.

“Ik roep nu niet dat we wereldkampioen worden”

De oefencampagne verliep goed volgens de bondscoach. Zo werd de uitzwaaiwedstrijd tegen België met 5-0 gewonnen in Kerkrade, maar met de wedstrijden tegen Portugal, wereldkampioen Verenigde Staten en Vietnam wil bondscoach Jonker nog geen hoge verwachtingen scheppen. “Ik roep nu niet dat we wereldkampioen gaan worden. Dat zou ik niet reëel vinden. Andere landen hebben meer topspeelsters. Of een wereldtitel niet onmogelijk is? Ik denk dat we van iedereen kunnen winnen. Daar spreekt wel ambitie uit. Ook Amerika was niet blij bij de loting. Ze hebben vast gedacht: shit, we moeten tegen Nederland spelen. Iedereen neemt ons serieus”, besluit de Nederlandse bondscoach die met zijn selectie de komende tijd in Nieuw-Zeeland zal verblijven.

Francisco Neto: “Heel Portugal moet trots zijn op dit team”

Bondscoach Francisco Neto heeft zijn vrouwenteam gereed voor de eerste wedstrijd van het WK 2023 in Nieuw-Zeeland. De oefenmeester heeft zijn plan klaar voor het wereldtoernooi waaraan Portugal voor het eerst meedoet. En dat doet hij vanuit een stuk eer en vaderlandsliefde. “Niet alleen ik, maar alle Portugezen moeten trots zijn op deze spelers, op dit team. Wat we moeten blijven doen is het spel domineren, hoe langer we de bal hebben, hoe minder kansen de tegenstanders zullen hebben”, zegt de bondscoach.

“Vergelijkbare spelopvatting”

Alleen dan kan volgens bondscoach Neto zijn doel bereikt worden. “We werken hard, genieten en benutten deze kans. Het doel is om competitief te zijn in elke wedstrijd. We willen de groepsfase overleven en dan moeten we een goede organisatie en  competitief zijn. De Verenigde Staten en Nederland hebben een vergelijkbare spelopvatting: domineren, de bal hebben, tegenstanders geen vier passes achter elkaar laten maken, heel agressief op het moment van druk. We weten dus wat ons te wachten staat”, zo besluit de bondscoach van Portugese voetbaldames.

Wanneer is Nederland – Portugal

De openingswedstrijd in Groep E van het WK damesvoetbal 2023 tussen Nederland – Portugal wordt gespeeld op zondag 23 juli. Het duel begint om 09:30 uur Nederlandse tijd. Het wordt dus vroeg uit de veren op deze zondagochtend in de zomervakantie als je live naar de Oranje Leeuwinnen wilt kijken.

Volg het WK damesvoetbal 2023 vanaf de eerste tribune rij via Sporttribune.nl en lees de voorbeschouwingen op alle duels die de Leeuwinnen op dit toernooi gaan spelen. Het duel Nederland – Portugal zal plaatsvinden in het Forsyth Barr Stadion te Dunedin.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie