Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2022: Nederland – Qatar

WK voetbal 2022: Nederland – Qatar
Poll

Wint Nederland van Qatar?

0%
100%
0%
0%

Op dinsdag 29 november speelt Nederland haar laatste groepswedstrijd op het WK Qatar 2022. Een gelijkspel volstaat om door te stoten naar de achtste finales, maar het liefste wil Oranje natuurlijk afsluiten met een overwinning op het gastland. Hoe eindigt dit laatste groepsduel van het Nederland elftal? Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Qatar!

Statistieken Nederland – Qatar

Deze WK wedstrijd wordt de allereerste ontmoeting tussen Nederland en Qatar op het internationale voetbalveld. Nederland gaat deze primeur in met vier punten uit twee wedstrijden en is daarmee (gedeeld) koploper in Groep A. Het Nederlands elftal pakte die punten door met 2-0 te winnen van Senegal en met de 1-1 gelijk te spelen tegen Ecuador. In beide duels scoorden Cody Gakpo, die daarmee topscoorder van Oranje is op dit toernooi.

Qatar is doordat het met 1-3 verloor van Senegal al uitgeschakeld voor een plaatsje in de achtste finales. Het enige dat het gastland nog kan doen, is de eer redden door tegen Nederland minimaal een punt te pakken. En dat is ook wat de ploeg van plan is. De bondscoach van Qatar heeft al geroepen dat er een resultaat gepakt moet worden tegen Nederland om een afgang op het eigen WK voetbal te voorkomen. Dat kan dus nog weleens een zware dobber worden voor de troepen van Louis van Gaal.

Louis van Gaal: “Ik blijf mijn spelers trouw”

De 1-1 tegen Ecuador was een fikse tegenvaller voor alles wat Oranje een warm hart toedraagt. Na de zege op Senegal was er best wat positivisme ontstaan rondom het Nederlands elftal. Het spel was niet goed, maar we wonnen wel. Nu viel het spel tegen Ecuador ook weer tegen, zelfs nog slechter dan tegen Senegal, en werd er bovendien niet gewonnen. Sprake van paniek na het puntverlies is er niet. Louis van Gaal: “Ik blijf achter mijn spelers staan. Die spelers kunnen het, maar ze hebben het vandaag niet laten zien. Dinsdag tegen Qatar is het weer een andere wedstrijd.”

“We staan nu op vier punten en bovenaan in de groep. Dat vind ik toch wel geweldig mooi. Ik snap dat mensen teleurgesteld zijn, maar dit optreden wil niet zeggen dat we de volgende wedstrijd tegen gastland Qatar weer zo spelen”, zegt Van Gaal met een duidelijke verwijzing naar enkele wissels in de basis voor de derde en laatste groepswedstrijd.

Virgil van Dijk: “Alles in eigen hand”

Ook Virgil van Dijk moest na afloop toegeven dat Oranje niet haar beste wedstrijd had gespeeld. Maar de aanvoerder van Oranje en Liverpool zei ook dat Ecuador ‘gewoon een sterke ploeg is’ die compact verdedigt en met snelle mensen een goede counter in zich heeft. Van Dijk: “Gelukkig pakken we nog wel een resultaat door gelijk te spelen. Hierdoor hebben we het tegen Qatar nog in eigen hand.”

Wanneer is Nederland – Qatar

De derde en afsluitende groepswedstrijd in Poule A tussen Nederland en Qatar wordt op dinsdag 29 november 2022 gespeeld. Het duel begint – net als Ecuador – Senegal – al om 14:00 uur. Hierdoor is het lastiger om de uitslag in je eigen wedstrijd af te stemmen op het resultaat in de andere. Dit systeem wordt in alle poules toegepast.

Volg het WK voetbal Qatar 2022 vanaf de eerste rij zonder dure kaartjes te kopen en naar Qatar te reizen, want op Sporttribune.nl lees elke dag vanaf je eigen luie stoel, bank of bed de voorbeschouwingen op de aankomende topwedstrijden! Doe de poll en voorspel of Nederland goed winnen van Qatar!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie