Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Nederland – Senegal

WK Qatar 2022: Nederland – Senegal

Het WK Qatar 2022 begint op maandag 21 november voor Oranje met het duel tegen Senegal. Kan Nederland deze eerste groepswedstrijd in Poule A direct winnen? Oranje zal niet volle oorlogssterkte starten, want Memphis ontbreekt sowieso aan de aftrap. Het wordt in elk geval reuze spannend hoe dit duel gaat aflopen! Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Senegal.

Statistieken Nederland – Senegal

De wedstrijdstatistieken voor Nederland – Senegal bevatten geen onderlinge duels en dus kijken we in deze voorbeschouwing naar de laatst vijf gespeelde wedstrijden van beide landen.

Senegal kwam daarin uit tegen Liberia, Guinee (2x), Bolivia en Iran. De wedstrijd tegen Liberia eindigde in een 1-2 nederlaag voor Senegal, Van Guinee werd eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Bolivia werd vervolgens wel weer aan zegekar gebonden: 0-2, waarna de voorbereiding op dit WK eindigde met een 1-1 eindstand tegen Iran.

Nederland speelde in de laatste vijf duels voorafgaand aan dit WK twee keer tegen Wales en Polen, waarna Oranje afsloot met een wedstrijd tegen de Belgen. De UEFA Nations League wedstrijden tegen Wales werden beide gewonnen. Uit werd het 1-2 en thuis won het Nederlands elftal met 3-2 van de Welshmen.

Tegen Polen speelde de mannen die door Van Gaal werden uitverkoren thuis met 2-2 gelijk, maar in Polen zegevierde Oranje met 0-2. Ook de laatste wedstrijd voor dit WK werd gewonnen. Tegen de Rode Duivels werd met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Virgil van Dijk.

Louis van Gaal: “Senegal is de sterkste tegenstander in de poule”

Bondscoach Louis van Gaal blikte eerder ook al vooruit op deze eerste groepswedstrijd tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Volgens hem is het Afrikaanse land beter dan menigeen denkt. Spelers als Mane acteren wekelijks op het hoogste niveau, zo stelt hij. Geluk bij ongeluk is dat Mané waarschijnlijk niet kan meedoen tegen Oranje. Van Gaal: “Dan nog is Senegal in mijn ogen de sterkste tegenstander uit deze poule.”

“Maar dat zegt ook eigenlijk weer niks. Op het WK van 2014 speelde we in de poule tegen Spanje, Chili en Australië. Op papier was het duel tegen de Australische formatie de makkelijkste, maar we hadden daar toen meer moeite mee dan met Spanje. Eigenlijk kan je er nu nog niks over zeggen.”

Virgil van Dijk: “Negen dagen rust tot aan Senegal is genoeg”

Ook aanvoerder Virgil van Dijk blikte direct na de laatste Premier League wedstrijd voor Liverpool vooruit op de openingsmatch van dit WK. “Het zijn zware maanden geweest, nu focussen we op het WK”, vertelde Van Dijk na de wedstrijd met Southampton tegen de media. “Ik ben wedstrijdfit. Ik heb veel gespeeld, ja, maar ik wil altijd spelen. Tegen Napoli had ik verwacht dat ik wellicht rust zou krijgen, maar de trainer vond het belangrijk dat ik bleef spelen. We hebben nu negen dagen tot de wedstrijd tegen Senegal. Dat is genoeg tijd om tot rust te komen en tactisch voor te bereiden met Oranje.”

Wanneer is Nederland – Senegal

De wedstrijd Nederland – Senegal wordt op maandag 21 november gespeeld en is het derde duel op de agenda van dit WK. Zondag 20 november opent Qatar tegen Ecuador dit toernooi, waarna een dag later Engeland tegen Iran in actie komt.

De Engelsen beginnen om 14:00 uur (Nederlandse tijd) aan hun duel. Het Nederlands elftal zal enkele uren later het veld in Doha betreden om tegen 17:00 uur (Nederlandse tijd) de aftrap te verrichten voor het duel tegen Afrikaans kampioen Senegal.

Volg het WK voetbal 2022 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform waar je tijdens dit WK dagelijks voorbeschouwing leest over Oranje, maar ook alle andere WK deelnemers!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie