Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK kwalificatiereeks: Nederland thuis tegen Letland

WK kwalificatiereeks: Nederland thuis tegen Letland

Zaterdag staat de tweede WK kwalificatiewedstrijd richting het WK in Qatar op het programma. Daarin speelt Nederland thuis tegen Letland. Beide landen begonnen hun reeks met een nederlaag. Nederland verloor met 4-2 van Turkije en Letland ging thuis met 1-2 onderuit tegen Montenegro. Kan bondscoach Frank de Boer het tij zaterdag al keren? 

Frank de Boer: “Nog negen wedstrijden te gaan”

De WK kwalificatie richting Qatar 2022 bestaat uit tien wedstrijden. De uitwedstrijd tegen Turkije was wellicht direct de moeilijkste. Het ging dan ook direct (goed) mis, maar reden voor paniek is dat volgens bondscoach Frank de Boer niet: “Natuurlijk was dit niet goed en balen wij ook stevig van deze nederlaag. Maar er zijn nog negen wedstrijden te gaan. Het is zaak om de rug te rechten en het tij snel te keren.”

Lesje in effectiviteit

De Boer benadrukte in zijn vooruitblik op zaterdag dat Letland een ander land is dan Turkije, dat volgens hem een goede pot op de mat heeft gelegd: “De Turken hebben ons een lesje in effectiviteit gegeven. Wij moeten onze fouten bij de eerste en tweede goal nog even goed analyseren, maar je kan stellen dat zij goed zijn omgegaan met de kansen die wij ze gegeven hebben. Ze zijn niet heel vaak voor onze goal geweest, maar als ze er waren was het ook direct gevaarlijk. De Turken speelde goed, maar wij moeten normaal gesproken wel van Turkije winnen. Het ging nu een aantal keren op cruciale momenten mis en we hebben ook een paar keer pech bij beslissende momenten. De Turken mogen over geluk niet klagen”, zo besluit Frank de Boer zijn analyse.

Georginio Wijnaldum: “Te veel kansen weggeven”

Aanvoerder Georginio Wijnaldum zei na afloop van de wedstrijd tegen Turkije dat er op momenten niet goed is omgegaan met situaties die zich voordeden op het veld: “We hebben te veel kansen weggegeven. We hebben bovendien ook wat pech met de scheidsrechter, maar wij verzuimen ook om goed in te grijpen op momenten dat dat nodig was. Tussen het moment waarop wij een penalty claimen en hun doelpunt zit dik vijftien seconden. Daarin hadden wij de tijd om de zaak nog recht te zetten. Dat doen we niet en dan loop je in de eerste helft al achter de feiten aan”, aldus de zichtbaar teleurgestelde middenvelder van Oranje en Liverpool.

Nederland thuis tegen Letland: “Reactie geven zaterdag”

Burak Yilmaz (Lille) was met drie treffers de grote man bij de Turken. Aan Nederlandse zijde was er eigenlijk geen enkele uitblinker en werd er vooral gepraat over het gemis van Jasper Cillessen en Virgil van Dijk.

Ook volgens Wijnaldum moet er echt iets veranderen als Nederland thuis tegen Letland speelt zaterdag in de Johan Cruijff Arena: “Als je kijkt naar ons spel dan moet dat echt beter. Op cruciale momenten geven we niet thuis. We moeten gewoon ons normale niveau halen en dan is er niks aan de hand. Bij dit soort wedstrijden moeten niet naar de scheids kijken, maar naar onszelf. We moeten zaterdag tegen Letland een reactie geven. Het moet dan beter en daar zullen we alles aan doen.”

Volg al het voetbalnieuws rondom Oranje via onze nieuwspagina voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie