Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Achtste finales WK voetbal Qatar: Nederland – Verenigde Staten

Achtste finales WK voetbal Qatar: Nederland – Verenigde Staten
Poll

Wint Nederland van de VS?

63%
38%

De eerste achtste finale wordt direct een belangrijke voor ons land, want het Nederlands elftal speelt daarin tegen de VS. Kan Oranje eindelijk de topvorm vinden en via deze achtste finale de weg naar de wereldtitel vervolgen? Het vertrouwen lijkt bij alle spelers van Nederland nog steeds erg groot. Maar de Verenigde Staten mogen niet onderschat worden. Sporttribune.nl blikt vooruit op Nederland – Verenigde Staten.

Statistieken Nederland – Verenigde Staten

Het wordt de zesde ontmoeting ooit tussen beide nationale voetbalelftallen. De laatste keer dat Nederland – Verenigde Staten op het programma stond was in 2015. Er werd toen gespeeld in een volle Johan Cruijff Arena en de bezoekers werden destijds een spectaculair duel voorgeschoteld.

Helaas verliep het voor Oranje niet zoals gehoopt, want hoewel we maar liefst drie goals wisten te scoren werd er niet gewonnen. De Verenigde Staten van Amerika wisten namelijk vier keer het net achter de goalie van het Nederlands elftal te vinden waardoor het duel in 3-4 eindigde. Wood (VS) werd de matchwinner.

Louis van Gaal: “Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal”

Bondscoach Louis van Gaal keek gisterenavond samen met de voltallige selectie van het Nederlands elftal op de televisie naar de ontknoping in Poule B en zag dat de VS als tegenstander uit de bus rolde. Een lastige tegenstander zo stelde Van Gaal in een eerste reactie: “Ze zijn heel fanatiek en scherp op de bal.”

“Landen als de Verenigde Staten zijn altijd lastig”

Om te vervolgen met: “Ik heb ze nog niet live gezien, alleen in samenvattingen. Dan heb je geen goed beeld. Maar ze zijn als tweede geëindigd, dan zijn ze ongetwijfeld minder goed dan de nummer één Engeland. Ik weet uit ervaring dat wedstrijden tegen landen als de Verenigde Staten en Australië, die we op het WK van 2014 in Brazilië tegenkwamen, altijd heel lastig zijn. We zullen ze dus absoluut niet onderschatten, want het gaat nu om het echie. Elke wedstrijd is nu lastig en belangrijk.”

Virgil van Dijk: “Nu gaat het echt beginnen”

Ook aanvoerder Virgil van Dijk beseft dat er in het knockout-systeem andere dingen worden gevraagd dan in de afgelopen drie pouleduels. “Het was misschien niet goed, maar we hebben wel vertrouwen getankt in de poulefase. We zijn groepswinnaar geworden, zeven punten gepakt en 2 keer de nul gehouden. Nu gaat het echt beginnen!”

Finale

“We zullen beter moeten gaan spelen als we ver willen komen in dit toernooi. Dat willen we heel graag en gaan we hard aan werken. De knockout fase begint nu met een duel tegen VS en het geloof is groot dat we het in ons hebben om hier in Qatar de finale te halen.”

Wanneer is Nederland – Verenigde Staten

Het duel Nederland – Verenigde Staten zal op zaterdag 3 december worden gespeeld in het Al-Bayt Stadium te Al Khawr. De wedstrijd begint al om 16:00 uur en dus wordt het weer vroeg aanschuiven om de verrichtingen van Oranje te kunnen volgen. Kom dagelijks langs op Sporttribune.nl om vanaf je eigen privé online tribunestoeltje alle voorbeschouwingen te lezen over het WK voetbal in Qatar 2022.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie