Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Vierde Nations League duel Oranje: Nederland – Wales

Vierde Nations League duel Oranje: Nederland – Wales

Op dinsdag 14 juni speelt het Nederlands elftal haar vierde groepsduel in de UEFA Nations League. Het thuisduel tegen Polen is de laatste krachtmeting voor de zomerstop. Kan Louis van Gaal zijn mannen nog één keer oppeppen voor deze interland? Sporttribune.nl blikt vooruit op Nederland – Wales.

Statistieken Nederland – Wales

De vorige confrontatie tussen beide landen werd minder dan een week geleden gespeeld. Toen in Cardiff. Oranje startte met het zogeheten B-elftal en dat zorgde ervoor dat de eerste helft niet om aan te gluren was. Het foutenfestival werd bij de rust dan ook afgesloten met een logische 0-0 stand.

Wat er in de thee zat die in de rust gereserveerd is, zullen we nooit weten, maar Nederland begon het tweede deel van dit duel een stuk scherper. Het duurde dan ook niet lang voordat Oranje op voorsprong kwam. Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo) schoof droog binnen: 0-1. Lang leek dit de winnende goal, maar het duel kreeg een bizarre slotfase.

Wales maakte de 1-1, maar Nederland bleef tot in de blessuretijd knokken voor de zege. Van Gaal bracht Frenkie de Jong en Steven Bergwijn in, waarmee hij een duidelijke hand had in de winnende treffer. De Jong stoomde op naar voren, gaf Feyenoord speler Malacia de bal en die krulde vanaf links de bal prachtig in de zestien. Daar stond Wout Weghorst klaar het leer prachtig binnen te koppen. Eindstand: 1-2 voor Nederland.

Bondscoach Louis van Gaal: “Wales speelt volgens de Engelse voetbalstijl”

Bondscoach Louis van Gaal was na de 2-2 tegen Polen niet teleurgesteld met het eerste puntverlies in de Nations League. Het zei zelfs trots te zijn op de comeback en de vechtlust. Ook tegen Wales gaat Oranje dat weer nodig hebben. “Wales speelt volgens de Engelse stijl en het is goed dat wij daarmee leren omgaan. Op het WK in Qatar krijgen we immers ook te maken met verschillende voetbalculturen en speelstijlen.”

Van Gaal: “Bale blijft een goede voetballer. Dat is zeker”

Op de persconferentie ging hij ook nog in op het al dan niet meespelen van sterspeler Gareth Bale bij Wales. “Dat vind ik een geweldige speler. Ik bewonderde hem al bij Tottenham Hotspur, maar daarna heeft hij veel problemen gehad. Ik weet niet precies welke, maar hij had ze. Hij speelde niet veel meer. Wij hebben ook een speler bij Tottenham die niet veel speelt: Bergwijn. In Nederland scoort hij en geeft hij assists, maar bij Tottenham speelt hij niet. Het is ongelooflijk. Dat is voetbal. Maar Bale kan voetballen, dat is zeker.”

Wanneer is Nederland – Wales

De UEFA Nations League wedstrijd Nederland – Wales zal op dinsdag 14 juni worden gespeeld. Het duel begint om 20:45 uur. Kan Oranje de zomervakantie gaan vieren met een overwinning op zak? Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees hoe Oranje toewerkt richting het WK in Qatar.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie