Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederland woensdag tegen Turkije in opening WK-kwalificatiereeks

Nederland woensdag tegen Turkije in opening WK-kwalificatiereeks

De WK Kwalificatie: Turkije – Nederland is woensdag de opening van de kwalificatiereeks. Komende woensdag begint bondscoach Frank de Boer en treft gelijk de zwaarste tegenstander uit Poule G. Oranje moet bovendien een uitwedstrijd spelen. Turkije is in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul de eerste opponent. Een goede start in deze WK-kwalificatiereeks is cruciaal, maar gemakkelijk wordt het niet.  

Frank de Boer: “Turkije is traditioneel lastig”

Bondscoach Frank de Boer kreeg met de WK kwalificatie Turkije – Nederland precies waar hij op hoopte: “Hopelijk mogen we direct Turkije uit, want dan is er nog geen publiek toegestaan.” En die wens kwam uit! Er zal woensdag inderdaad geen publiek aanwezig zijn in het Atatürk Olympisch Stadion.

Nederland weet hoe erg het daar kan spoken als de enthousiaste fans zich laten gelden. In 2015 ging het Nederlands een kolkend stadion hard onderuit tegen de Turkse selectie: 3-0! De Boer: “Turkije is traditioneel gewoon een lastige tegenstander. Het elftal is bovendien weer op opkomst met een aantal zeer goede jonge jongens.”

Statistieken WK kwalificatie Turkije – Nederland

Oranje is al drie keer eerder tijdens een WK kwalificatie ingedeeld bij Turkije. In het seizoen 1992 – 1993 won Nederland beide confrontaties met 3-1. Ook in 1997 zaten beide landen bij elkaar in de poule. Turkije was ditmaal de bovenliggende partij. In Turkije werd het 1-0 en het thuisduel eindigde voor Nederland in 1-1.

De WK kwalificatiewedstrijden in het seizoen 2012 – 2013 in twee driepunters voor het Nederlands elftal. Zowel uit als thuis werd met 2-0 gewonnen van het Turkse voetbalelftal.

De laatste wedstrijd die beide landen tegen elkaar speelden, was in het kader van de EK kwalificatie 2016. Nederland ging in dat duel met 3-0 onderuit, nadat hij thuis ook al niet verder kwam dan 1-1.

WK kwalificatie Turkije – Nederland: Poule-indeling Groep G

Turkije is één van de tegenstanders in Poule G. Naast de Turken speelt Oranje nog tegen Noorwegen, Letland, Montenegro en Gibraltar.

Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2022 in Qatar. Via de play-offs kunnen 3 landen zich kwalificeren voor het WK voetbal. De play-offs worden gespeeld door de 10 nummers 2 uit de groepsfase plus twee landen uit de Nations League.

Deze twee landen zijn de beste teams volgens de Nations League overall ranking, die niet eerste of tweede in de groepsfase van de WK kwalificatie zijn geworden.

De 12 landen worden vervolgens verdeeld in 3 groepen van vier landen, waarvan alleen de winnaar zich kwalificeert. Elk schema bestaat uit twee halve finales en een finale.

De Boer: “Turkije en Noorwegen win je niet zomaar van”

Na de wedstrijd tegen Turkije speelt het Nederlands elftal komend weekend thuis tegen Letland. Volgende week wordt het eerste blok van kwalificatiewedstrijden dan afgesloten met een uitwedstrijd tegen Noorwegen. Frank de Boer en co weten dus na deze drie duels al een stuk meer over de krachtverhoudingen in Poule G. “Turkije en Noorwegen springen er natuurlijk duidelijk bovenuit”, concludeert bondscoach Frank de Boer. “Dat zijn landen waar je van moet winnen, maar waar je niet zomaar even van wint.”

Volg al het voetbalnieuws over Oranje en het WK Qatar 2022 via de voetbalnieuwspagina van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie