Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlands elftal op weg naar Qatar 2022: Letland – Nederland

Nederlands elftal op weg naar Qatar 2022: Letland – Nederland

Op vrijdag 8 oktober vervolgt het Nederlands elftal haar kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar. Oranje speelt die avond een uitwedstrijd tegen Letland. De thuisploeg staat vijfde in Groep G, terwijl Nederland koploper is van de poule. Om zich te plaatsen voor het WK moet Nederland die eerste plaats ook vast zien te houden. Sporttribune.nl blikt vooruit op Letland – Nederland.

Statistieken Letland – Nederland

Tot nu toe speelden beide landen vier keer tegen elkaar. De allereerste Letland – Nederland werd op het EK in 2004 gespeeld. Nederland won die ouverture met 4-0. Tien jaar later troffen beide landen elkaar in de EK kwalificatiereeks. Ook toen was Oranje veel te sterk: 6-0. Tijdens de EK kwalificatie in 2015 boekte de Oranjeleeuwen een 0-2 zege op de Letten.

De laatste keer dat Letland en Nederland de degens kruiste was op 27 maart van dit jaar, toen nog onder leiding van bondscoach Frank de Boer. Letland werd destijds met 2-0 aan de kant gezet door goals van Steven Berghuis en Luuk de Jong.

Huidige vorm Letland

De laatste vijf keer dat Letland in actie kwam wist het één zege te boeken, verloor het driemaal en werd er éénmaal gelijkgespeeld. De driepunter pakte Letland tegen Gibraltar door met 3-1 te winnen. Daarvoor verloor het met 7-1 van Duitsland en met 2-1 van Estland. Na de zege op de voetballers uit Gibraltar verloor Letland met 0-2 van Noorwegen en speelde het met 0-0 gelijk tegen Montenegro.

Huidige vorm Nederland

Oranje speelde drie duels onder Van Gaal. De eerste wedstrijd eindigde in een (teleurstellende) 1-1. De uitwedstrijd bij Noorwegen is tot nu toe het enige smetje op het Van Gaal-blazoen. Na de puntendeling leidde hij Nederland naar winst in duels tegen Montenegro (4-0) en Turkije (6-1).

Louis van Gaal over Letland – Nederland: “We onderschatten Letland niet”

“We spelen geen oefenwedstrijden, alleen kwalificatieduels”, vertelde Van Gaal op de persconferentie voorafgaand aan Letland – Nederland. “Als ik verlies, word ik ontslagen. Als ik win, kan ik het team klaarmaken voor het eindtoernooi in Qatar. We onderschatten geen enkel land en zeker Letland niet, want daar zit echt wel voetbal in dat team.”

“Hopelijk al in november gekwalificeerd “

Van Gaal zijn laatste grote toernooi was het WK 2010 in Brazili√ę. Ook toen moest hij flink sleutelen aan het elftal om uiteindelijk de finale te kunnen halen: “In Brazili√ę heb ik er zes weken over gedaan om dat systeem er in te slijpen, dus nu is dat haast niet mogelijk. Daarom hoop ik ook dat we ons in november al hebben gekwalificeerd. Dan kan ik de resterende duels namelijk gebruiken om te experimenteren, zonder dat ik enig risico neem.”

Blessures en schorsingen

Georginio Wijnaldum is geschorst voor dit duel. De middenvelder van Paris Saint Germain mag maandag tegen Gibraltar wel weer meedoen, maar zit vrijdagavond dus op de tribune.

Wanneer is Letland – Nederland

Het WK kwalificatieduel Letland – Nederland wordt op vrijdag 8 oktober 2021 gespeeld in de Letse hoofdstad Riga. Om 20:45 uur fluit de Engelse scheidsrechter Madley voor het eerst op zijn fluitje. Volg al het voetbalnieuws rondom Oranje. Letland en het WK 2022 in Qatar vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie