Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse Eredivisie: Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk

Nederlandse Eredivisie: Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk

De interlandperiode van het Nederlands elftal zit er weer op en dus kunnen we ons weer volledig richten op de Nederlandse Eredivisie. In de negende speelronde speelt Feyenoord thuis tegen RKC. Kunnen de Rotterdammers die 3-2 nederlaag tegen Vitesse wegspoelen door direct na de interlandbreak drie punten te pakken? Sporttribune.nl blikt vooruit op Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk. 

Statistieken Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk

Feyenoord is de nummer vijf in de huidige stand. RKC vinden we terug op plek veertien. Als we de Head 2 Head statistieken erbij pakken, is een driepunter voor Feyenoord het meest logische om te verwachten. Feyenoord won de laatste vier ontmoetingen tegen de ploeg uit Waalwijk. In 2012 leed de ploeg voor het laatst puntverlies in een thuiswedstrijd tegen RKC. Feyenoord – RKC eindigde toen in 1-1.

Huidige vorm Feyenoord Rotterdam

Feyenoord is momenteel bezig aan een goede serie. Deze werd ingezet door de 0-4 overwinning bij PSV. Daarna versloeg Feyenoord achtereenvolgens SC Heerenveen (3-1), N.E.C. Nijmegen (5-3) en de Conference League wedstrijd tegen Slavia Praag (2-1). Er kwam echter een kink in de kabel toen de club uit de havenstad op bezoek ging bij Vitesse. In Arnhem verloor Feyenoord met 2-1.

Huidige vorm RKC Waalwijk

RKC Waalwijk pakte in de laatste vijf duels slechts twee puntjes. De Brabanders verloren van Vitesse (1-2), Willem II (1-2) en Heracles Almelo (1-0). Tegen FC Utrecht wist het in de Galgenwaard wél een punt te pakken (2-2). Dat lukt vlak voor de interlandbreak ook in het degradatieduel tegen Go Ahead Eagles: 1-1.

Blessure en schorsingen

Bij Feyenoord ontbreken Marcos Senesi (lies) en Mark Diemers (knie). Er zijn geen schorsingen bij de Rotterdamse ploeg. RKC Waalwijk reist zonder doelman Joel Pereira (hernia) en aanvallende middenvelder Richard van der Venne (knieblessure). Beide ploegen hebben geen spelers die een schorsing moeten uitzetten.

Arne Slot over Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk: “RKC is vooral aan de bal heel goed”

Feyenoord trainer Arne Slot weet dat de tegenstander van zaterdag pas veertiende staat, maar dat is volgens hem een klassering die geen recht doet aan het spel dat RKC Waalwijk in de afgelopen speelronden liet zien: “RKC doet eigenlijk ongelooflijk veel dingen goed. Ik vind dat ze vooral heel goed aan de bal zijn. De manier waarop RKC speelt, geeft aanleiding om te verwachten dat ze nog veel punten gaan pakken in de rest van het seizoen. Het is alleen aan ons om ervoor te zorgen dat dat niet tegen Feyenoord gaat gebeuren en dat de punten in Rotterdam blijven.”

“Ons normale niveau halen”

Slot vervolgt met de conclusie dat Feyenoord normaal gesproken niets heeft te vrezen van RKC: “Maar in het voetbal wint niet altijd de beste ploeg en in de afgelopen seizoenen wist RKC soms aardig onder onze druk uit te spelen, ook toen ik met AZ tegen ze moest spelen. Als wij ons normale niveau halen, dan moeten we echter wel van RKC kunnen winnen.”

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – RKC Waalwijk

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk wordt op zaterdag 16 oktober gespeeld en begint om 16:30 uur. Het is daarmee de eerste competitiewedstrijd na de interlandbreak. Volg al het voetbalnieuws, de Nederlandse Eredivisie, Feyenoord en RKC Waalwijk vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie