Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Twente

Nederlandse Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Twente

Zaterdagmiddag om klokslag half vijf wordt er in het Philips Stadion te Eindhoven afgetrapt bij het Eredivisie duel PSV Eindhoven – FC Twente. Beide ploegen moesten in de vorige speelronde van de competitie een nederlaag slikken. Sporttribune.nl blikt vooruit op de wedstrijd PSV – FC Twente. 

Statistieken PSV Eindhoven – FC Twente

De vorige vijf ontmoetingen in het Philips Stadion leverden de Tukkers slechts twee punten op. PSV won drie keer en in de andere twee onderlinge duels eindigde het in een gelijkspel. De laatste keer dat FC Twente in Eindhoven tegen PSV speelde werd het 3-0 voor de thuisploeg. Donyell Malen, Eran Zahavi en nogmaals Malen namen de doelpunten voor hun rekening.

Huidige vorm PSV Eindhoven

De thuisploeg moest vorige week diepe wonden likken nadat het in de Johan Cruijff Arena met 5-0 klop had gekregen van Ajax. Die nederlaag volgde nadat AS Monaco de Brabantse formatie ook al lik op stuk had gegeven door de Europa League wedstrijd tegen PSV met 1-2 te winnen.

Huidige vorm FC Twente

De Overijsselse club moest midweeks nog aantreden in het KNVB bekertoernooi. Tegen de amateurs van Oss ’20 hadden de Tukkers het lang erg lastig, pas in blessuretijd werd de bevrijdende 0-2 gemaakt. In de competitie liet Twente vorige week ook al weinig indruk achter. In de Grolsch Veste was promovendus N.E.C. met 1-2 de baas over de ploeg uit Enschede.

Blessures en schorsingen

PSV heeft een hele berg spelers die niet geheel fit zijn. De belangrijkste speler in de lappenmand in Cody Gakpo. Zijn enkelblessure is niet tijdig over, waardoor hij deze competitiewedstrijd tegen Twente moet missen. Er is hoop bij de technische staf dat Noni Madueke wél weer inzetbaar is zaterdag. Hij is zo goed als hersteld van een dijbeenblessure.

Bij FC Twente hoef je niet te zoeken naar routinier Wout Brama. Hij is net Ugalde, Everink en Cerny geblesseerd. Lukoki is vrijwel helemaal hersteld van een knieblessure en kan wellicht tegen PSV zijn rentree maken.

Roger Schmidt: “We moeten opstaan en terugvechten”

“We moeten de goede sfeer in de groep terugkrijgen en het team mentaal oplappen. We moeten opstaan en terugvechten. Zaterdag wacht ons met FC Twente een nieuwe kans om onze klasse te tonen. Natuurlijk geven we niet op. Maar het is lastig om Ajax in 34 competitiewedstrijden voor te blijven. Dat zal een hels karwei worden.”

“We zullen er ook mentaal weer staan tegen FC Twente”

“In het begin van het seizoen speelden we op topniveau. Dat is de laatste tijd niet het geval. Daar gaan we aan werken. We gaan weer trainen en herstellen, ook mentaal en dan zullen we er weer staan tegen FC Twente.”

Wanneer is PSV Eindhoven – FC Twente

De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – FC Twente staat voor zaterdag 30 oktober op het programma. Het duel begint al om 16:30 uur waardoor er nog voor het invallen van de duisternis een eindstand – op deze laatste dag voordat de wintertijd ingaat – bekend zal zijn. Volg al het voetbalnieuws rondom PSV, FC Twente en de Nederlandse Eredivisie vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie