Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse Eredivisie speelronde 20: N.E.C. Nijmegen – Feyenoord

Nederlandse Eredivisie speelronde 20: N.E.C. Nijmegen – Feyenoord

Terwijl in Eindhoven PSV en Ajax tegenover elkaar staan neemt nummer drie Feyenoord het in het Goffert Stadion op tegen N.E.C. Nijmegen. Kan Feyenoord profiteren van de tweestrijd tussen PSV en Ajax door zelf drie punten te pakken tegen de Gelderse promovendus? Sporttribune.nl blikt vooruit op N.E.C. Nijmegen – Feyenoord Rotterdam.

Historie N.E.C. Nijmegen – Feyenoord

Doordat N.E.C. een tijd lang in de Keukenkampioen Divisie uitkwam, is het al een paar jaartje geleden dat Feyenoord naar Nijmegen trok voor een Eredivisieduel. De laatste keer was op 16 oktober 2016. Feyenoord hield aan het reisje langs de Rijn drie punten over dankzij een 1-2 zege. Matchwinner destijds werd Michiel Kramer, tegenwoordig uitkomend voor RKC Waalwijk.

Dit seizoen kwam N.E.C. Nijmegen al op bezoek bij Feyenoord. Het werd een heet avondje in de Kuip. N.E.C. kwam al snel 2-0 achter, maar liet zich daardoor niet van de wijs brengen en kwam nog voor rust terug tot 2-2. Na de pauze nam het zelfs brutaal de leiding dankzij een goal van Verdonk.

Feyenoord herpakte zich ternauwernood en dankzij twee goals van Guus Til en eentje van Cyriel Dessers bleven de punten alsnog in Rotterdam-Zuid: 5-3.

Favoriet bij N.E.C. Nijmegen – Feyenoord

Hoewel N.E.C. zich eerder dit seizoen dus kranig wist te weren in Rotterdam is de thuisploeg komende zondag toch weer de underdog. Feyenoord wordt door vrijwel alle voetbalexperts naar voren geschoven als favoriet. En met een derde plaats in de stand is dat ook niet zo vreemd. Feyenoord heeft zes punten achterstand op Ajax en zeven op koploper PSV.

Het vorig seizoen gepromoveerde N.E.C. staat keurig negende. De Nijmeegse formatie behaalde in de eerste negentien speelronden in totaal 26 punten en sluit daarmee het linkerrijtje af.

Rogier Meijer (trainer) N.E.C. Nijmegen: “Er liggen mogelijkheden”

“Tegen Feyenoord zullen we niet zomaar zeven uitgespeelde kansen creëren”, blikt de trainer vooruit. “Maar er liggen wel mogelijkheden voor ons. Als we onder de druk uit kunnen voetballen, ligt er veel ruimte en kunnen we tot kansen komen. We zullen scherp moeten zijn op die momenten.”

Arne Slot (trainer Feyenoord): “We zullen muur moeten stukspelen”

“N.E.C. is goed begonnen als je naar het aantal punten kijkt. Ik verwacht dat wij zondag een muur stuk moeten spelen”, zegt de trainer van de Rotterdamse ploeg. “Dat moesten we ook in de wedstrijd tegen Vitesse doen, maar het lukten ons toen niet om iets te forceren. Bij dit soort wedstrijden gaat het grotendeels om wat je met de bal doet. Het moet komende zondag tegen N.E.C. qua uitvoering een stuk beter dan afgelopen zaterdag tegen Vitesse.”

Wanneer is N.E.C. Nijmegen – Feyenoord Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd N.E.C. Nijmegen – Feyenoord Rotterdam wordt op zondag 23 januari om 12:15 uur gespeeld in het Goffert Stadion te Nijmegen. Het stadion was enige tijd gesloten vanwege het instorten van een tribune, maar omdat er zondag nog geen publiek aanwezig mag zijn bij dit duel kan er wel gewoon in het Goffert Stadion gespeeld worden.

Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, N.E.C. Nijmegen en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rij via het online sportnieuws platform Sporttribune.nl: waar jij altijd eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie