Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse Eredivisie topper: FC Utrecht – Ajax Amsterdam

Nederlandse Eredivisie topper: FC Utrecht – Ajax Amsterdam

In de Nederlandse Eredivisie wordt zondag 16 januari om 12:15 uur de topper FC Utrecht – Ajax Amsterdam gespeeld. Deze wedstrijd is altijd enorm beladen en vooral voor Utrecht enorm belangrijk. Normaal gesproken is het publiek op de Bunnikside een belangrijke factor, maar die zal dit keer niet aanwezig zijn bij FC Utrecht – Ajax. Sporttribune.nl blikt vooruit!

Historie FC Utrecht – Ajax

Vorig seizoen eindigde FC Utrecht – Ajax Amsterdam in een 0-3 zege voor de bezoekers. Ajacieden Davy Klaassen, Dušan Tadić en Quincy Promes waren verantwoordelijk voor de treffers.

FC Utrecht heeft in de recente historie ook bewezen een vuist te kunnen maken tegen de Ajacieden. Begin oktober vorig jaar won de ploeg van trainer Hake met 0-1 in de Johan Cruijff Arena. Het winnende schot kwam vier maanden geleden van de voet van FC Utrecht speler Django Warmerdam.

Recente uitslagen FC Utrecht

De thuisploeg won voor het laatst op 28 november 2021. Toen werd Heracles Almelo in eigen stadion met 1-0 verslagen. Net voor de jaarwisseling kwam de ploeg van trainer Hake in de subtopper tegen FC Twente Enschede niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Waardoor het al twee wedstrijden in eigen stadion niet tot winst is gekomen.

Recente uitslagen Ajax

Ajax Amsterdam sloot de competitie in 2021 af met een knaller. Fortuna Sittard moest eraan geloven. In de Johan Cruijff Arena werd het 5-0 tegen Limburgers. Ajax werd op 12 december verrast door AZ dat met 1-2 kwam winnen in Amsterdam. De ploeg van trainer Ten Hag liet het er niet bij zitten en won vervolgens in de Kuip met 2-0 van Feyenoord Rotterdam.

RenĂ© Hake: “Vertrouwen tanken tegen Ajax”

“De eerste seizoenshelft is als een nachtkaars uitgegaan. We moeten zorgen dat de vlam aan het begin van de tweede seizoenshelft direct weer volop gaat branden. En de wedstrijd tegen Ajax leent zich daar uitstekend voor”, blikt de trainer van FC Utrecht vooruit. “We kunnen met winst op Ajax direct veel vertrouwen tanken voor de rest van het seizoen. We zullen dan ook alles moeten geven om een goed resultaat te behalen in deze wedstrijd.”

Erik ten Hag: “We moeten er tegen FC Utrecht direct weer staan”

“Ik verwacht veel van mijn spelers in 2022. Aan het einde van 2021 waren veel spelers moe, maar dat is begrijpelijk. Ik eis tegen FC Utrecht dat ze dezelfde mentaliteit en spirit als tegen Feyenoord tentoonspreiden”, blikt ook trainer Ten Hag vooruit. De spelers hebben in de winterstop de tank weer kunnen volmaken. We moeten er direct weer staan, want FC Utrecht zal er alles aan doen om ons pootje te lichten”, besluit de trainer van de Amsterdammers.

Wanneer is FC Utrecht – Ajax Amsterdam

Het Eredivisieduel FC Utrecht – Ajax Amsterdam is op zondag 16 januari en begint om 12:15 uur. Het duel wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard, de thuisbasis van Utrecht. Volg de Eredivisie, FC Utrecht en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuws platform voor voetballiefhebbers.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie