Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Engelse Premier League topper: Newcastle United – Arsenal

Engelse Premier League topper: Newcastle United – Arsenal

In de Engelse Premier League staat nummer twee Arsenal zondag tegenover nummer Newcastle. Arsenal wil terug naar de koppositie en zal dan Manchester City moeten achterhalen, terwijl Newcastle United de tweede plek van Arsenal wel over zou willen nemen. Een echte Engelse voetbalkraker dus! Sporttribune blikt vooruit op de Premier League topper Newcastle United – Arsenal.

Statistieken Newcastle United – Arsenal

Bij Newcastle United is de Nederlander Sven Botman één van de steunpilaren in de defensie. De club presteert mede dankzij Botman zijn optredens bijzonder sterk dit seizoen en ziet dat beloond met een derde plek op de huidige ranglijst. Met 65 punten uit 33 duels hebben ze wel tien verliespunten meer dan Arsenal.

De Londense formatie speelde al 34 wedstrijden en staat hierdoor op 78 punten. Dat is één punt minder dan koploper Manchester City, dat net als Newcastle nog maar 33 keer in actie kwam. Arsenal moet dus drie punten pakken in deze lastige uitwedstrijd om de voorsprong van City niet naar drie of zelfs vier punten te zien groeien. In de vorige confrontatie met Newcastle lukte het The Gunners niet om tot winst te komen. In Londen eindigde Arsenal – Newcastle in 0-0.

Eddie Howe: “Arsenal heeft een topteam én een topcoach”

Newcastle United gaat zich opmaken voor de wedstrijd in eigen St. James Park tegen de nummer twee van de Premier League uit Londen. Dat wordt volgens Newcastle-trainer Eddie Howe een flinke uitdaging. “Arsenal heeft een topteam en een topcoach. Het wordt een zware wedstrijd. We proberen de beste ploeg te bouwen. We zullen sterk voor de dag moeten komen tegen Arsenal en moeten laten zien wat we in eigen huis kunnen”, zegt de coach van onder meer de Nederlandse centrale verdediger Sven Botman op de clubwebsite van de Magpies.

“Botman is technisch erg goed”

Howe rekent zondag dan ook weer op een goede beurt van de Nederlandse verdediger. De coach van Newcastle is vol lof over de 23-jarige defensieleider uit Badhoevedorp. “Botman heeft alles waar we hier bij Newcastle op hoopten. Hij is technisch erg goed, heeft veel kracht en is defensief sterk. Hij zal ook tegen Arsenal spelen”, zo vertelt de trainer van Newcastle in zijn vooruitblik op de komst van een makkelijk scorend Arsenal.

Mikel Arteta: “Winst in onze wedstrijden hebben we in eigen hand”

Arsenal stond lange tijd op de eerste plaats, maar die positie is inmiddels overgenomen door Manchester City. Arsenal-coach Mikel Arteta heeft de hoop op de titel echter nog lang niet opgegeven. “Zeker niet! Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Wat we nu in eigen hand hebben, is dat we onze wedstrijden winnen. Om dat te doen, moeten we zo goed mogelijk presteren. Te beginnen bij Newcastle United”, vertelt trainer Arteta.

“Winst op Chelsea geeft vertrouwen”

Arsenal won eerder deze week van Chelsea met 3-1 en dat geeft volgens trainer Arteta vertrouwen voor de wedstrijd tegen Newcastle United. “We moeten ons voorbereiden op Newcastle en laten zien waartoe we in staat zijn. We hebben een paar moeilijke weken gehad met veel verschillende wedstrijden, waar veel emoties bij kwamen kijken. De gewonnen wedstrijd tegen Chelsea geeft je natuurlijk vertrouwen, comfort en meer energie voor als we ons gaan voorbereiden op Newcastle”, besluit de trainer van The Gunners.

Wanneer is Newcastle United – Arsenal

De Engelse Premier League kraker Newcastle United – Arsenal zal op op zondag 7 mei om 17:30 uur in het St. James Park te Newcastle gespeeld worden. Wint Botman met The Magpies van de ploeg uit Londen of haakt Arsenal aan bij Manchester City en blijft de titelstrijd in Engeland open?

Volg het allemaal vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar jij altijd op de eerste rij zit als het gaat om voorbeschouwingen op topwedstrijden in binnen- en buitenland. Heb jij je stoeltje al gereserveerd?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie