Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Noorwegen voorafgaand aan Oranje-clash tegen Letland

Noorwegen voorafgaand aan Oranje-clash tegen Letland

Als Oranje vanavond tegen Montenegro speelt, komt direct concurrent Noorwegen in actie tegen Letland. De Letten maken geen kans meer op het WK Qatar 2022 ticket, maar zullen wel graag tonen dat ze meekunnen met een land als Noorwegen. Sporttribune blikt vooruit op Noorwegen – Letland. 

Statistieken Noorwegen – Letland

Noorwegen heeft in de laatste vijf wedstrijden drie zeges geboekt en tweemaal gelijkgespeeld. Het eerste gelijke spel was de 1-1 tegen Nederland. Vervolgens werd er met 0-2 van Letland gewonnen en werd het tegen Gibraltar 5-1 voor de Scandinaviërs.

De uitwedstrijd in Turkije eindigde in 1-1. Hierdoor nam Oranje de koppositie in de Poule en heeft Noorwegen de achterstand die het nu heeft. De laatste wedstrijd voorafgaand aan de komende twee duels leverde een 2-0 zege op voor Noorwegen dat daarmee Montenegro met lege handen naar huis stuurde.

Letland won slechts eenmaal in de afgelopen vijf gespeelde duels. Die zege was op Gibraltar: 3-1. Vervolgens kwam er die wedstrijd tegen de Noren, waarna Letland een puntje wist te pakken bij Montenegro. De 0-1 thuisnederlaag tegen Nederland leverde geen punten op, maar wel een goed gevoel bij de Letse formatie. Desondanks was Turkije een wedstrijd later met 1-2 te sterk voor de Letten.

Wedden op Noorwegen – Letland? Ga naar VoetbalGokken.nl

Bondscoach Noorwegen: “Letland is tegen Noorwegen het meest gedreven”

De reden voor het zelfvertrouwen bij de Noren is duidelijk: twee maanden geleden tegen Letland speelde en de Noren het team is dat de Letten het hardst heeft verslagen (0-2), zo legde bondscoach Stale Solbakken uit op de persconferentie de dag voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in Oslo. Solbakken: “We kunnen verwachten dat ze in een andere formatie komen dan de vorige keer. Ik denk dat het een vijfmans linie wordt op het middenveld, de laatste keer dat ze er vier hadden. Ik denk waarschijnlijk dat Letland in de strijd tegen ons het meest gedreven is. Ik denk dat ze uit ons hoge druk willen komen door zelf ook hoog te slaan en te gokken op tegenaanvallen” , zo luidde het eerste deel van de analyse van de bondscoach op vrijdag.

Tegenaanvallen

“En dan denk ik dat ze in een paar posities veranderen. Met tegenaanvallen tegen Nederland slaagden ze daar vrij goed in. Daarna creëerden ze drie of vier grote kansen en verloren ze slechts met 0-1”, vervolgde Solbakken die het moet doen zonder sterspeler Haaland.

Sørloth in spits bij Noorwegen – Letland

De spits van dienst heet nu Alexander Sørloth. Hij verwacht een laaggelegen Letland en zal vanaf de eerste trap aanvallen. “Wij zijn het team dat tegen hen de beste controle heeft gehad en ik denk dat we een Letland zullen zien met een meer defensieve houding. We moeten aanvallend zijn in het hoofd, we moeten eropuit trekken om aan te vallen en nergens op wachten. Iedereen is het erover eens dat alleen de overwinning goed genoeg is”, zei Sørloth die weet dat alleen drie punten ervoor kunnen zorgen dat de wedstrijd tegen Nederland (aanstaande dinsdag) een echte finale gaat worden.

Wanneer is Noorwegen – Letland

De WK kwalificatiewedstrijd Noorwegen РLetland wordt op zaterdag 13 november gespeeld in het Ullev̴l Stadion in Oslo. De wedstrijd begint om 18:00 uur en staat onder leiding van de Belgische referee Visser. Volg de WK kwalificatiewedstrijd, Noorwegen en Letland vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie