Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Scandinavische derby in UEFA Nations League: Noorwegen – Zweden

Scandinavische derby in UEFA Nations League: Noorwegen – Zweden

In de UEFA Nations League B-divisie groep 4 staat zondag 12 juni de Scandinavische derby Noorwegen – Zweden op het programma. Beide landen speelden vorige week ook al tegen elkaar, toen in Zweden. Sporttribune blikt vooruit op de confrontatie in Oslo tussen Noorwegen en Zweden.

Statistieken Noorwegen – Zweden

De laatste vijf keer dat beide landen elkaar troffen, eindigde de derby maar liefst vier keer in een gelijkspel. In twee vriendschappelijke interlands werd het in 2015 en 2016 respectievelijk 0-0 en 1-1. Tijdens de EK kwalificatiewedstrijden in 2019 werden de punten opnieuw gedeeld. In Noorwegen werd het 3-3 en in Zweden eindigde de Scandinavische clash in 1-1.

Vorige week stond de derby dus wederom op het programma. Ook dit keer leek een gelijkspel in de maak, want beide elftallen deden weinig voor elkaar onder. Topvedette Erling Håland maakte het verschil door twee keer te scoren. De tegentreffer van Zweden kwam van de voet van Manchester United speler Anthony Elanga, maar kwam te laat om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Eindstand 1-2.

Erling Håland bevestigt derbygevoel

De Noorse vedette Erling Håland bevestigde vorige week na de clash in Zweden al dat de derby tussen Noorwegen en Zweden echt leeft in beide voetbalkampen. De Zweedse verdediger Alexander Milosevic van AIK Solna zou Haaland namelijk hebben bedreigd tijdens de wedstrijd. “Hij zei me eerst dat ik een hoer was, maar ik kan je gerust zeggen dat dat niet het geval is”, vertelde hij na afloop van de wedstrijd. “Nadien zei hij ook dat hij mijn benen zou breken. Maar anderhalve minuut later scoorde ik, dus dat was prima.”

Milosevic ontkent

Met het oog op de nieuwe clash in Oslo heeft de Zweed Milosevic overigens tegenover de Zweedse media ontkent dat hij een dergelijk gesprek heeft gevoerd met de Noorse spits die volgend seizoen voor Manchester City zal uitkomen: “Ik verspil mijn tijd niet aan zulke dingen op het veld, het boeit mij ook niet. Op het veld praat ik nooit Engels, dus ik vind het bijzonder om te horen dat ik zulke dingen zou hebben gezegd”, aldus de verdediger in de aanloop na de Scandinavische derby in Oslo.

Wanneer is Noorwegen – Zweden

De derby van het noorden Noorwegen – Zweden wordt op zondag 12 juni gespeeld in Oslo. Het Ullevål Stadion zal als podium dienen voor dit treffen. Er wordt al om 18:00 uur begonnen aan deze clash. Volg al het voetbalnieuws over Noorwegen, Zweden en de Nations League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Erling Haaland is de voorlopige topscoorder in deze Nations League editie

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie