Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oefencampagne Oranje: Nederland – Duitsland

Oefencampagne Oranje: Nederland – Duitsland
Poll

Wint Nederland van Duitsland?

60%
0%
40%

Op dinsdag 29 maart speelt het Nederlands elftal tegen Duitsland. Dit oefenduel volgt op de 4-2 oefenzege die Oranje zaterdagavond op Denemarken boekte. Kan het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal opnieuw imponeren en de winst grijpen tegen de grote rivalen uit Duitsland? Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Duitsland.

Statistieken Nederland – Duitsland

Het is alweer drie jaar geleden dat beide voetbalgrootmachten elkaar troffen. Dat was tijdens de EK kwalificatie voor EURO2020. Op 24 maart 2019 verloor Nederland thuis met 2-3. Vervolgens won Oranje de uitwedstrijd in Duitsland met 2-4 waardoor kwalificatie voor het EK zo goed als zeker werd. Nederland eindigde in poule C uiteindelijk als tweede, Duitsland werd groepswinnaar met 21 uit 8.

Nations League 2018

In 2018 troffen beide landen elkaar in de UEFA Nations League. Op 13 november 2018 won het Nederlands elftal met 3-0 van Die Mannschaft en op 19 november van dat jaar eindigde Duitsland – Nederland in 2-2. Een gelijkspel dat tot stand kwam na een 2-0 achterstand. De puntendeling werd na afloop dan ook volop gevierd door Oranje, want dat punt was broodnodig.

Louis van Gaal: “Bewust gekozen voor tegenstanders met weerstand”

Bondscoach Louis van Gaal trad tegen Denemarken aan met een nieuw systeem: 3-5-2, maar zal naar verwachting tegen Duitsland een nieuwe variant gaan proberen. Het testen van spelsystemen is volgens de bondscoach een belangrijk onderdeel van deze oefencampagne en om ze echt goed te kunnen testen zijn sterke tegenstanders nodig, zo vertelt Louis van Gaal in de aanloop naar Nederland – Duitsland. “We hebben met Duitsland gekozen voor een land dat veel weerstand kan bieden.”

Louis van Gaal: “En toen hebben we gekozen om te gaan oefenen tegen Duitsland. Dat is altijd een agressieve wedstrijd, daar hou ik wel van.”

“We hadden ook Portugal in ons hoofd, maar dat moest nog in actie komen in de play-offs. En toen hebben we gekozen om te gaan oefenen tegen Duitsland. Dat is altijd een agressieve wedstrijd, daar hou ik wel van. Het systeem dat we tegen Denemarken speelden, veranderen we tegen de Duitsers weer om te kijken hoe de jongens daar invulling aan geven.”

Wanneer is Nederland – Duitsland

Het oefenduel Nederland – Duitsland wordt op dinsdag 29 maart gespeeld. De aftrap zal om 20:45 uur worden verricht. Volg al het nieuws rondom het Nederlands elftal, Duitsland en de voorbereidingen op het WK Qatar 2022 via Sporttribune: het sportplatform waar je altijd eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie