Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oefencampagne Oranjeleeuwinnen richting EK: Engeland – Nederland

Oefencampagne Oranjeleeuwinnen richting EK: Engeland – Nederland

In de aanloop naar het EK voetbal voor vrouwen spelen de Oranjeleeuwinnen op vrijdag 24 juni tegen Engeland. De oefeninterland is extra speciaal omdat Serina Wiegman de bondscoach van de Britten is. Wiegman is voormalig bondscoach van de Leeuwinnen, maar zit dus nu bij de tegenpartij op de bank. Sporttribune blikt vooruit op Engeland – Nederland.

Statistieken Engeland – Nederland

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was in 2018. De Engelse formatie was destijds met 1-4 veel te sterk voor de Nederlandse voetbaldames. Dit betrof overigens ook een oefeningsduel.

Engeland speelde haar laatste interland op 16 juni en daarin trof het België. Het elftal van Wiegman wist onze zuiderburen met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. Oranje kwam op 12 april voor het laatst in actie. Tegen Zuid-Afrika werd het 5-1 voor de Leeuwinnen.

Serina Wiegman: “Engeland moet altijd winnen”

De Engelse bondscoach Serina Wiegman kijkt vanzelfsprekend uit naar een weerzien met ‘haar’ dames. Wiegman: “Maar het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons. Met de Leeuwinnen wilden we de harten van de Nederlanders winnen, met Engeland moeten we gewoon altijd winnen. Dat is een groot verschil.”

Mark Parsons: “Wedstrijd tegen Engeland heel belangrijk als voorbereiding op EK”

Ook de Nederlandse bondscoach Mark Parsons is benieuwd naar de krachtverhoudingen in het komende vriendschappelijke duel tegen de Engelsen. Hij is vooraf positief gestemd over de vorm en sfeer in het elftal. “De speelsters zijn blijven presteren op een hoog niveau. Niet alleen tijdens onze trainingskampen, maar ook in de Eredivisie en andere landen waar zij spelen. We hebben samen tijd nodig en we moeten in de gaten houden wat het beste is voor onze ontwikkeling en wat we nog moeten doen in voorbereiding op het EK. De wedstrijd tegen Engeland is daarom heel belangrijk.”

Wanneer is Engeland – Nederland

Het oefenduel Engeland – Nederland dat wordt gespeeld in de aanloop naar het EK damesvoetbal wordt op vrijdag 24 juni gespeeld in het Elland Road Stadium te Leeds. De dames beginnen om 21:00 uur aan deze vriendschappelijk interland. Volg al het nieuws over de Leeuwinnen en het EK voetbal voor vrouwen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie