Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finale Conference League: Olympique Marseille – Feyenoord

Halve finale Conference League: Olympique Marseille – Feyenoord
Poll

Haalt Feyenoord de finale?

83%
17%

Op donderdag 5 mei, als Nederland Bevrijdingsdag viert, dan speelt Feyenoord in de Franse badplaats Marseille tegen Olympique Marseille. Inzet is een finaleplaats in de Europe Conference League. De Rotterdammers nemen een 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd mee naar deze return. Is dat genoeg voor een finaleticket? Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Olympique Marseille – Feyenoord

Olympique Marseille won in haar bestaansgeschiedenis één keer de Champions League. Dat was in 1993, bijna dertig jaar geleden. Ook werd de ploeg tien keer kampioen van Frankrijk, de laatste keer in 2010. Het is dus al een behoorlijke tijd geleden dat de club nog een groot succes kon vieren. De finale halen door Feyenoord te verslaan zou dan ook een geweldige boost voor de club uit Zuid-Frankrijk betekenen.

Feyenoord won vijftien keer het landskampioenschap, dertien keer de KNVB beker, een keer de Europacup I, twee keer de UEFA Cup en een keer de wereldbeker. De laatste keer dat Feyenoord een Europese finale speelde was in 2002. Toen won het de UEFA Cup, wat nu de Europa League is, door met 3-2 van Borussia Dortmund te winnen Pierre van Hooijdonk scoorde in die finale tweemaal, Jon Dahl Tomasson maakte het Rotterdamse feestje compleet.

Heel Rotterdam hoopt op nieuwe finale

In Rotterdam wordt vurig gehoopt op een nieuwe finale, exact twintig jaar na de laatste Europese triomf. Feyenoord trainer Arne Slot voelt de zenuwen al langzaam opkomen: “We spelen donderdag in het Velodrome tegen Marseille. Een geweldig stadion met een prima grasmat. Een prachtige wedstrijd om naar uit te kijken.”

Arne Slot: “Het is ver weg, maar een finale is haalbaar voor Feyenoord”

“Op dit moment droom ik nog niet van de beker”, zei Slot na afloop van het duel op zijn persconferentie. “Omdat ik weet dat we daar nog heel ver van af zijn. We moeten sowieso nog twee keer heel goed zijn. We gaan met een voorsprong van één doelpunt naar Marseille. Dat betekent dat je daar een heel grote wedstrijd moet gaan spelen. En daarna speel je in de finale, als je die al bereikt, tegen een sterke tegenstander. Het is nu veel te vroeg om daaraan te denken. Maar het is wel haalbaar dat Feyenoord de Conference League wint dit seizoen.”

Malacia: “We zijn ready voor donderdag”

Ook Tyrell Malacia sprak in de media over de kansen voor Feyenoord op een finaleplaats. Malacia is dit seizoen één van uitblinkers in Rotterdam en hij zegt dat het elftal klaar is voor de strijd met Olympique Marseille: “We zijn als team erg fit. We zijn ready voor donderdag.”

Wanneer is Olympique Marseille – Feyenoord Rotterdam

De return in de halve finale van de UEFA Europe Conference League 2021 – 2022 wordt gespeeld op donderdag 5 mei in Marseille. Haalt Feyenoord de eindstrijd en schrijft het historie? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online platform waar jij altijd vooraan zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie