Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympische Spelen: Oranje Leeuwinnen versus Brazilië

Olympische Spelen: Oranje Leeuwinnen versus Brazilië

Een dag na de officiële opening van de Olympische Zomerspelen komen de Oranje Leeuwinnen al in actie voor hun tweede poulewedstrijd op het olympisch voetbaltoernooi voor dames. Tegenstander is dat duel is Brazilië. Nederland won haar eerste groepsduel overtuigend met 10-3 van Zambia. Ook de Braziliaanse dames kende een droomstart van dit olympisch toernooi. Zij versloegen China met 5-0. 

Oranje Leeuwinnen: kans op goud?

Veel experts rekenen de Oranje Leeuwinnen tot de kandidaat eindwinnaars in Tokyo. Het team van bondscoach Sarina Wiegman dankt die favorietenrol aan goede prestaties in de afgelopen jaren. Zo werd Oranje tweede op het WK van 2019 en zijn ze de regerend Europees kampioen.

De kans op eremetaal is dan ook groot, al zal dat ook grotendeels afhangen van de resultaten in de andere poules. De Verenigde Staten zijn namelijk de topfavoriet, maar zij verloren hun eerste pouleduel van outsider Zweden. Mocht de VS niet als eerste eindigen in de poule, dan is de kans levensgroot dat Nederland tegen de Amerikaanse dames moeten spelen in de kwartfinales. Die loting zou de kans op goud (of een andere medaille) danig verkleinen.

Sarina Wiegman: “We gaan voor goud”

Sarina Wiegman zegt hierover: “We gaan voor het hoogst haalbare. Natuurlijk zouden we teleurgesteld zijn als we er in de kwartfinales uitvliegen, maar als we op waarde geklopt worden dan is dat niet anders. Ik ga nu geen klassering noemen waarmee we tevreden zijn. Ons doel is goud en als dat er niet in zit, dan proberen we gewoon zo ver mogelijk te komen op deze Olympische Spelen.”

Over Brazilië zegt de aftredende bondscoach het volgende: “Brazilië heeft veel goede speelsters, met Marta als de leider van het team. Ze staat al jarenlang aan de top. Hoewel ze best op leeftijd is, brengt ze nog steeds zoveel teweeg binnen de lijnen. Daar heb ik diep respect voor. Het wordt een interessante wedstrijd.”

Vedettes van de Oranje Leeuwinnen

Veel zal in Tokyo afhangen van de vedettes bij Oranje. Spits Vivianne Miedema gaf in het openingsduel tegen Zambia alvast haar visitekaartje af door drie keer te scoren. Ook Lieke Martens speelde een puike pot, evenals de andere sterkhouders Jackie Groenen en Danielle van der Donk. De verdediging liet echter wel wat te wensen over, vond ook Wiegman: “We mogen tegen Brazilië niet dezelfde fouten maken als tegen Zambia. Die kwamen er op bepaalde momenten te gemakkelijk doorheen. Drie tegengoals mag ons nooit gebeuren. Dat moet tegen de Braziliaanse een stuk beter.”

Vivianne Miedema: “Zaterdag rekening houden met Marta”

Ook Miedema weet dat de verdediging van de Oranje Leeuwinnen op scherp moet staan, want Brazilië speelt met haar ploeggenoot Marta in de spits en die is volgens Miedema levensgevaarlijk: “Wat Marta heeft gedaan voor Brazilië en voor het vrouwenvoetbal, dat is geweldig”, zegt Miedema. “Ze wordt er niet jonger op. Maar als je op je vijfde Spelen staat en nog steeds weet te scoren, dan ben je een grootheid. We hebben veel respect voor haar en zullen zaterdag rekening met haar moeten houden.”

Volg al het Olympische voetbalnieuws vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl! Jouw Olympische eretribune.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie