Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Onderzoek naar prijzen voor bezoekers EURO2020

Onderzoek naar prijzen voor bezoekers EURO2020

Voetbalfans uit Oekraïne kunnen zich opmaken voor een prijzig EK, want van alle deelnemende landen speelt de tegenstander van Oranje relatief gezien in de duurste speelsteden. Dit blijkt uit onderzoek van een online winkelcentrum dat onderzocht wat de kosten van leven zijn in iedere speelstad en elk deelnemend land. Daarbij werd ook gekeken wat de prijzen zijn van de officiële voetbalshirts. Er mag weer publiek bij de wedstrijd, dus kunnen de bezoekers EURO2020 flink de buidel tasten! 

Prijzige voetbalreizen voor bezoekers EURO2020 uit Oekraïne en Rusland 

De 24 deelnemende elftallen spelen hun wedstrijden in elf verschillende landen. Fans uit Oekraïne en Rusland moeten afreizen naar de (naar verhouding) ‘duurste’ speelsteden. Het team van bondscoach Andrij Sjevtsjenko speelt zijn groepswedstrijden in Boekarest en Amsterdam en Rusland speelt in eigen land in St. Petersburg en in Kopenhagen. Fans uit Zwitserland, die voor poulewedstrijden naar Bakoe en Rome moeten reizen, zijn juist het goedkoopste uit tijdens hun verblijf.

Tarieven officiële voetbalshirts

Een voetbalshirt van de nationale ploeg kost Europese fans dit kampioenschap gemiddeld €72,00. Sommige landen bieden ook een extra gedetailleerd ‘authentic shirt’ aan. Voor dit exclusievere model moet gemiddeld €51,90 extra worden betaald.

Uit de analyse van de sportprijzen blijkt dat hoe groter de koopkracht is een bepaald land, hoe duurder het shirt ook is. Dit heeft zowel betrekking op het replica- als standaardshirt. Hoe lager de koopkracht aan de andere kant, hoe goedkoper het standaard shirt is. Ook betaal je meer voor de replica shirts van de hoger geplaatste landen op de FIFA-ranglijst.

Bezoekers EURO2020: shirtprijzen

Fans uit Noord-Macedonië kopen in eigen land de goedkoopste shirts, omgerekend betalen zij €24,50. Zwitserse fans zijn het goedkoopste uit op hun bestemming, maar betalen wel het meeste voor hun officiële replicashirt: €145,73. In Nederland kost een authentiek shirt €139,99, voor een standaardshirt van Oranje moet €89,99 worden neergelegd.

Volg al het nieuws rondom het EK voetbal op Sporttribune.nl

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie