Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Paris Saint Germain – Bayern München

UEFA Champions League: Paris Saint Germain – Bayern München

De UEFA Champions League begint weer! En de wedstrijd Paris Saint Germain – Bayern München is de absolute kraker van deze speelronde! Sporttribune.nl blikt vooruit op de clash tussen deze Franse en Duitse kampioenen ploegen!

Statistieken Paris Saint Germain – Bayern München

De vorige onderlinge ontmoeting van de kwartfinale van de Champions League in het seizoen 2020 – 2021. In München wist Paris Saint Germain met 2-3 te winnen van de Duitse kampioen.

In Parijs waren de rollen omgedraaid en won Bayern. De 0-1 overwinning in het Parc des Princes was echter niet genoeg om door te stoten naar de halve eindstrijd, waardoor Bayern (toentertijd de titelverdediger) uit het CL-toernooi werd geknikkerd door de Franse topclub.

Christophe Galtier (trainer PSG): “Bayern zwaarste tegenstander”

Paris Saint Germain heeft het zwaar de afgelopen weken. In de Franse competitie werd afgelopen weekend een zware nederlaag geleden tegen AS Monaco (3-1 verlies) en dan wacht nu ook eens de Duitse kampioen en Recortmeister. “FC Bayern München is één van de zwaarste tegenstanders die we kunnen hebben. We weten precies wat ons te wachten staat en ik denk dat het twee zeer aantrekkelijke wedstrijden worden.”

Lionel Messi

Galtier zal het waarschijnlijk moeten doen zonder sterspeler Lionel Messi. Of Kylian Mbappé mee kan doen is ook nog onzeker. Galtier gaat op de persconferentie in op de situatie rondom Messi: “Lionel Messi was niet beschikbaar tegen Monaco (zaterdag 11 februari red.), maar hij zal de training hervatten voor de wedstrijd tegen Bayern. En we hebben goede hoop dat hij dan wél kan spelen.”

Julian Nagelsmann (trainer Bayern München): “PSG heeft geweldige spelers”

Bayern München trainer Julian Nagelsmann dacht goed te zitten met groepswinst, maar kreeg bij de loting het deksel op de neus doordat Paris Saint Germain uit de koker rolde: “We hebben geloot tegen een lastige tegenstander. We zijn niet beloond voor een perfecte groepsfase. PSG zal ook niet al te blij zijn, maar het is de Champions League. Ze hebben geweldige spelers, maar wij hebben ook geweldige spelers.”

“Karwei in München afmaken”

Voor Bayern trainer Nagelsmann staat het als een paal boven water dat zijn ploeg doorgaat naar de volgende ronde. De oefenmeester moest afgelopen weekend in de Bundesliga nog met rood naar de tribune, maar zit dinsdagavond gewoon weer op bank in dit CL-duel: “We gaan voor een goed resultaat in Parijs, zodat we in München het karwei kunnen afmaken.”

Wanneer is Paris Saint Germain – Bayern München

De UEFA Champions League kraker Paris Saint Germain – Bayern München wordt op dinsdag 14 februari gespeeld. Hoewel dit de dag van de liefde is vanwege Valentijnsdag zal het er in liefdesstad Parijs niet vriendelijk aan toe gaan. Beide ploegen zullen vol voor de winst gaan strijden!

Volg het internationale voetbal, de Champions League, de verrichtingen van PSG en Bayern München vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal met dagelijks nieuwe voorbeschouwingen op topduels!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie