Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League: Partizan Belgrado – Feyenoord Rotterdam

Conference League: Partizan Belgrado – Feyenoord Rotterdam

Donderdag 10 maart begint voor Feyenoord de achtste finale van de Europa Conference League. De Rotterdammers spelen die avond een uitwedstrijd tegen Partizan Belgrado. Lukt het Feyenoord om een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de return in de Kuip? Sporttribune blikt vooruit op Partizan Belgrado – Feyenoord Rotterdam.

Statistieken Partizan Belgrado – Feyenoord Rotterdam

Feyenoord speelde in het verleden nog nooit tegen Partizan Belgrado. Het wordt wat dat betreft dus een echt avontuur voor Feyenoord trainer Arne Slot. Het enige waar de Rotterdamse oefenmeester zich aan vast kan houden zijn de recente uitslagen.

De huidige vorm van Partizan is relatief goed. De club uit Belgrado won haar laatste twee duels, maar verloor voorafgaand aan deze competitiewedstrijden wel de stadsderby tegen Rode Ster. In de vorige ronde van de Conference League was Partizan te sterk voor Slavia Praag. Zowel uit als thuis werd er gewonnen van de Tsjechen.

Feyenoord heeft het moeilijk de laatste weken. De ploeg verspeelde al twee competitiewedstrijden op rij dure punten en is definitief afgehaakt in de titelstrijd. Afgelopen weekeinde eindigde de wedstrijd Feyenoord – FC Groningen in 1-1 en hierdoor is de achterstand op koploper Ajax inmiddels al opgelopen naar acht punten.

Arne Slot ziet kansen

Feyenoord-trainer Arne Slot weet dat een resultaat in Belgrado de ploeg kan helpen om weer vertrouwen op te bouwen. Bovendien maakt dat de return in de eigen Rotterdamse Kuip een stuk makkelijker. De Rotterdamse oefenmeester verwacht dat zijn elftal kans maakt om de volgende ronde te halen in de Europe Conference League, maar weet ook dat het niet gemakkelijk wordt.

Slot: “Ik heb drie jaar geleden met AZ ook tegen FK Partizan gespeeld”

Slot: “Ik ken Partizan nog van de wedstrijd die we met AZ tegen ze speelden. We hebben drie jaar geleden met AZ ook tegen FK Partizan gespeeld en enkele spelers van Partizan die toen al meededen, spelen nu nog steeds voor Partizan, dus we kennen ze al een beetje. In hun eigen competitie hebben ze bijna alles gewonnen, dus we zijn gewaarschuwd. Het is een sterke tegenstander, maar Partizan heeft met Feyenoord ook een sterke tegenstander geloot.”

Wanneer is Partizan Belgrado – Feyenoord Rotterdam

De Europe Conference League heenwedstrijd in de achtste finales Partizan Belgrado – Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld op donderdag 10 maart en begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Conference League, Partizan Belgrado en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie