Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

De ‘verliezers’ van woensdag spelen zondag tegen elkaar: PEC Zwolle – PSV

De ‘verliezers’ van woensdag spelen zondag tegen elkaar: PEC Zwolle – PSV

In de 34e speelronde staat het duel PEC Zwolle – PSV op het programma. Lange tijd zag het er naar uit dat deze wedstrijd voor beide elftallen van groot belang ging zijn, maar uiteindelijk is deze laatste competitiewedstrijd voor zowel PEC als PSV mosterd na de maaltijd. Sporttribune.nl blikt vooruit op het duel om ‘des keizers baard’.

Statistieken PEC Zwolle – PSV

We moeten heel ver terug om puntverlies van PSV tegen Zwolle te vinden. Op 13 september 2014 ging PSV voor het laatst onderuit tegen de Blauwvingers uit Zwolle. Het werd toen 3-1 voor de Zwollenaren. Alle wedstrijden die daarna werden gespeeld leverden PSV drie punten op.

Ook dit seizoen wist PSV al drie punten te pakken tegen de inmiddels gedegradeerde ploeg uit Zwolle. Op 16 oktober 2021 werd het in Eindhoven 3-1 voor de ploeg van de vertrekkende trainer Roger Schmidt.

Roger Schmidt over afscheid bij PSV: “Kom graag terug bij PSV voor een kopje koffie”

Roger Schmidt is zondag voor het laatst de baas van het eerste elftal in Eindhoven als ze in het MAC3PARK stadion van PEC in actie komen in de slotronde van het Eredivisie seizoen 2021 – 2022. Schmidt kijkt met plezier terug op zijn tijd in Eindhoven: “Ik zou het fijn vinden om straks af en toe nog bij PSV te komen en een kopje koffie te drinken op de Herdgang. Het is een mooie, warme club.”

Goede trainer

Ook zegt Schmidt in gesprek met het AD dat hij hoopt dat de fans hem als een prettige man en trainer zullen herinneren. “Ik hoop dat men bij PSV, nadat ik weg ben, zal zeggen dat ik een goede trainer voor de club ben geweest en dat ik ook als mens paste.”

Bram van Polen (PEC Zwolle): “Excuses aan iedereen”

Bij PEC Zwolle is de klap hard aan gekomen. Volgend seizoen speelt de club in de Keukenkampioen Divisie. Aanvoerder Bram van Polen sprak na afloop van de 2-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam met de pers en toonde daarin zich een groot sportman. “Ik maak hierbij excuses aan iedereen die bij PEC Zwolle betrokken is. Je weet nu hoe het gevoel bij de fans is. We zijn als groep verantwoordelijk, dan is excuses maken het minste dat je kan doen. Er zit veel gevoel bij deze club, des te pijnlijker is de degradatie.” “

Wanneer is PEC Zwolle – PSV

De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – PSV Eindhoven wordt op zondag 15 mei gespeeld. De wedstrijd begint net als alle andere duels in deze slotronde om 14:30 uur. Volg PEC Zwolle, PSV en de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie