Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Play-offs Eredivisie: wie gaan er Europa in?

Play-offs Eredivisie: wie gaan er Europa in?

Gaat Feyenoord volgend seizoen Europees voetbal spelen? Op die vraag komt de komende dagen antwoord als in de Play-offs Eredivisie wordt gestreden om het laatste ticket voor de Conference League. Feyenoord moet het woensdag opnemen tegen stadsgenoot Sparta. Bij winst speelt de ploeg van de afscheid nemende trainer Dick Advocaat in de finale tegen de winnaar van FC Utrecht – FC Groningen. 

Wie is er favoriet in de Play-offs Eredivisie?

Bij de voetbalexperts bestaat er weinig twijfel over: Feyenoord gaat dit toetje van de Eredivisie naar haar hand zetten. Maar is Feyenoord wel zo duidelijk favoriet? Sporttribune doorloopt die vier halve finalisten.

Feyenoord

We beginnen met Feyenoord zelf. De ploeg kende een teleurstellend seizoen. Er werd maar liefst zeven keer dit seizoen verloren en speelde ook nog eens elf keer gelijk. Hierdoor miste de Rotterdammers rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal en moet het dat via de play-offs Eredivisie alsnog zien te bereiken. Afgelopen weekend won de ploeg na twee gelijke spelen en twee nederlagen eindelijk weer een keer: RKC Waalwijk werd met 3-0 opzij gezet. De laatste overwinning die Feyenoord voor deze zege boekte was tegen FC Utrecht (1-2), mogelijk ook de tegenstander in de finale van play-offs Eredivisie.

FC Utrecht

Om maar direct met die ploeg verder te gaan: FC Utrecht is na Feyenoord de ploeg die de meeste kansen wordt toegedicht voor een Europees ticket. De Domstedelingen openen woensdag 19 mei met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Terwijl Utrecht aan het begin van seizoen zwaar inkocht, met onder andere Eljero Elia als topaankoop, deed tegenstander FC Groningen dat ook.

Arjen Robben

Met Arjen Robben werd een speler van grote naam en faam aangetrokken. Robben miste echter een groot deel van dit seizoen door een blessure. De voormalige vedette van Bayern München en het Nederlands elftal is echter wel op tijd fit voor de play-offs Eredivisie. En dat maakt Groningen een geduchte outsider.

FC Groningen

Want waartoe mogen we dit FC Groningen in staat stellen? Alleen Robben zal niet voldoende zijn om het Utrecht lastig te maken. De ploeg uit het hoge noorden heeft echter nog meer ijzers in de vuur. Ook Alessio da Cruz, voormalig speler van Parma en FC Twente, verkeert in topvorm. Da Cruz werd afgelopen weekeinde – net als Robben – in het duel tegen PEC Zwolle rust gegund met het oog op de play-offs Eredivisie. Andere sterkhouders zijn doelman Sergio Padt, die na de play-offs vertrekt uit Groningen en Mike te Wierik.

Sparta Rotterdam

Als laatste ploeg uit deze play-offs Eredivisie behandelen we Sparta. De ploeg van trainer Henk Fraser bereikte verrassend de play-offs, maar mag absoluut niet onderschat worden. Sparta draait – zeker voor hun doen – een ijzersterk seizoen. Nadeel voor de Spartanen is dat ze direct tegen topfavoriet Feyenoord moeten aantreden. Het duel vindt bovendien ook nog plaats in de Kuip en niet op het eigen Kasteel. Mocht Sparta er echter in slagen om Feyenoord te verslaan in de halve finale, dan is het direct ook topfavoriet voor winst in de finale!

Wat staat er op het spel?

Er wordt gespeeld voor deelname aan de nieuwe Europese voetbalcompetitie: de UEFA Conference League. In dit nieuwe toernooi wordt gespeeld volgens hetzelfde systeem als in de UEFA Champions League. Voor de kwalificatie betekent dit dat gekwalificeerde clubs worden onderverdeeld in een groep van kampioenen en van niet-kampioenen. Na drie voorrondes wordt er nog een play-offronde gehouden voordat de groepsfase begint. De winnaar van de Eredivisie play-offs plaatst zich voor deze laatste play-offronde.

Komt de Nederlandse ploeg die hierin mag spelen die ronde door, dan plaatst het zich voor de groepsfase. Met de groepsfase start het hoofdtoernooi, waarin de ploegen in één groep een thuis- en uitwedstrijd spelen tegen de andere drie ploegen in de groep. Het toernooi zal bestaan uit acht groepen met elk vier teams. Daarna zal elke volgende ronde een knock-outronde zijn met eveneens een thuis- en uitwedstrijd. Alleen de finale bestaat uit één wedstrijd die op neutraal terrein wordt gespeeld.

Speelschema Play-offs Eredivisie

De halve finales van de play-offs worden woensdag 19 mei afgewerkt. FC Utrecht – FC Groningen begint om 18:45 uur. De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta begint om 21:00 uur. De finale staat voor zaterdag 22 mei gepland en begint om 20:00 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie