Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League kerstvoetbal: Arsenal – Manchester City

Premier League kerstvoetbal: Arsenal – Manchester City

In de Engelse Premier League wordt traditioneel ‘gewoon’ door gevoetbald tijdens de feestdagen. Ook dit jaar komen de Premier League clubs weer massaal in actie. Sporttribune.nl blikt vooruit op de kraker Arsenal – Manchester City. Wie pakt er nieuwjaarsdag direct de winst in deze Premier League clash?

Historie Arsenal – Manchester City

De laatste drie onderlinge ontmoetingen leverden 2 zeges op City en slechts één overwinning voor Arsenal. Manchester City won ook vorig seizoen tweemaal The Gunners, waarvan één keer in het Emirates Stadium: 0-1. Dit was al de tweede overwinning op rij van City in Londen. De eerste zege boekte het in de EFL Cup 2020 -2021. In dit Engelse bekertoernooi werd het 1-4 voor The Cityzens.

Favoriet bij Arsenal FC – Manchester City

Hoewel Arsenal de thuisspelende formatie is, zien de voetbalexperts Manchester City als favoriet. Regerend Engels kampioen City staat bovenaan en is haast onklopbaar dit seizoen. Arsenal doet het – vooral de laatste maanden – ook uitstekend en is opgeklommen naar de vierde plaats.

Arsenal coach Mikel Arteta: “Moedig en met risico’s tegen City spelen”

“We moeten met moed spelen, dit soort spel moet je met alles spelen, risico’s nemen. We gaan voorafgaand aan de topper tegen The Cityzens zeker met onze spelers praten, het is belangrijk omdat we Arsenal zijn en we moeten trots zijn. Dat is het, we moeten praten, de waarheid zeggen, eerlijk zijn. Daarna zullen we klaar zijn om Manchester City hier te ontvangen”, aldus Arteta.

Manchester City coach Josep Guardiola: “Arsenal uit is altijd pittig”

“Arsenal grotere test voor ons dan Champions League. Arsenal groeit. Wedstrijd na wedstrijd, week na week. En ze zullen er staan. Natuurlijk zijn Chelsea, Liverpool en Manchester United ook topclubs, de Premier League is niet voor niet de beste competitie ter wereld, maar Arsenal uit is voor ons altijd een pittige wedstrijd”, zo analyseert Guardiola.

Waar en wanneer is Arsenal – Manchester City

De wedstrijd Arsenal FC – Manchester City wordt op zondag 2 januari gespeeld in het Emirates Stadium te Londen. Aanvang: 13:30 uur. Volg dit duel en alle andere voetbalwedstrijden tijdens de feestdagen via Sporttribune.nl het online platform voor al je sportnieuws! Of je nou voor The Gunners, Manchester City of bijvoorbeeld Liverpool bent: wij volgen het allemaal op de voet. Neem plaats op de Sporttribune en geniet van je favoriete sport voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie