Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League kraker: Manchester United – Arsenal

Premier League kraker: Manchester United – Arsenal

Het is weer genieten geblazen in de Engelse Premier League. In deze sterkste voetbalcompetitie ter wereld kunnen fans wekelijks genieten van meerdere topwedstrijden. Deze week gaat de aandacht vooral uit naar Manchester United. De trotse club uit Manchester zette de Noorse trainer Ole Gunnar Solskjaer op straat en hoopt met tussenpaus Rangnick alsnog tot goede resultaten te komen dit seizoen. Hoe weren ze zich tegen Arsenal? Sporttribune blikt vooruit op Manchester United – Arsenal.

Historie Manchester United – Arsenal

De historische data gehorende bij dit duel zijn niet heel hoopgevend voor United. De thuisploeg wist in de afgelopen vijf jaar slechts eenmaal de ploeg uit Londen te verslaan. Arsenal wint daarentegen ook niet vaak op Old Trafford. Hierdoor volgt de logische conclusie dat in de afgelopen onderlinge duels het vaak in een gelijkspel is geëindigd.

Een puntendeling hebben beide elftallen op dit moment niks aan en dus zal er donderdagavond vol voor winst getreden worden in deze Engelse Premier kraker Manchester United – Arsenal.

Huidige vorm Manchester United

The Red Devils hoopte met het ontslag van Solskjaer een schokeffect teweeg te brengen en dat is inmiddels ook deels gelukt. Afgelopen weekeinde wist United koploper Chelsea goed partij te geven. Het resulteerde echter niet in drie punten, maar wel in een knap gelijkspel. De ploeg oogstte bovendien veel lof voor de speelstijl en inzet. Ook in de Champions League wedstrijd tegen Villarreal speelde Manchester United goed. Het won – in Spanje – met 0-2 en daar kon onze landgenoot Arnaut Groeneveld Danjuma ook niks aan veranderen.

Huidige vorm Arsenal

The Gunners uit Londen doen het de afgelopen weken eigenlijk best prima. Van de laatste zes gespeelde wedstrijden werden er vijf gewonnen. Alleen de uitwedstrijd bij Liverpool leverde geen punten op. The Reds versloegen Arsenal met dikke cijfers: 4-0. Afgelopen weekeinde speelde The Gunners in het eigen Emirates Stadion en daar werd Newcastle United wel weer simpel opzij gezet: 2-0.

Ralf Rangnick (interim coach Manchester United): “Alsnog een succesvol seizoen maken”

Interim coach Ralf Rangnick moet proberen de meubelen te redden in Manchester. Hij mag gelijk aan de bak met eerst Chelsea en nu Arsenal: “Ik hoop dat we er alsnog een succesvol seizoen van kunnen maken. De ploeg zit vol talent en heeft een goede mix van jeugd en ervaring. Ik hoop dat ik de spelers en het team kan helpen hun potentie waar te maken. Hopelijk lukt dat al tegen Arsenal”, zo blikt hij hoopvol vooruit op het treffen van donderdag 2 december in de Engelse Premier League.

Mikel Arteta: “Onder de indruk van Manchester United”

“Ik heb gezien hoe United zondag tegen Chelsea speelde. Dat was indrukwekkend. Het lijkt wel of de ploeg een nieuwe impuls heeft gekregen nu er een trainerswissel is geweest. Voor ons is dit duel een hele belangrijke om bij de bovenste ploegen in de Premier League aansluiting te houden. We moeten vol voor de winst gaan, maar gemakkelijk zal dat op Old Trafford niet gaan”, aldus de coach van de bezoekers uit Londen in zijn voorbeschouwing op deze topper.

Wanneer is Manchester United – Arsenal FC

Het duel Manchester United – Arsenal zal op donderdag 2 december vanaf 21:15 uur worden uitgevochten op Old Trafford, de thuisbasis van The Red Devils. Volg het voetbalnieuws uit Engeland en alle andere Europese topcompetities vanaf het altijd, droge en coronaproof stoeltje die jij dagelijks krijgt op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie