Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV – Cambuur

Eredivisie: PSV – Cambuur

PSV mag komende zondag in eigen huis aantreden voor het competitieduel tegen SC Cambuur Leeuwarden. De thuisploeg is nog altijd in de race om de landstitel, maar mag dan geen punten meer verspelen. Cambuur vecht tegen degradatie en moet elke kans op het pakken van punten aangrijpen om te voorkomen dat ze volgend seizoen in de Keukenkampioen Divisie moeten uitkomen. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV – Cambuur.

Statistieken PSV – Cambuur

PSV is thuis al heel lang ongeslagen en het is dan ook niet veel bezoekende clubs gegeven om met hoop op een resultaat het Philips Stadion te betreden. Ook Cambuur zal met knikkende knieรซn het PSV stadion binnenlopen. De club uit Leeuwarden is er nog niet vaak in geslaagd een punt te pakken in Eindhoven, laat staan winnen. De laatste keer was in 2013. Toen werd PSV – Cambuur 0-0.

De fans van Cambuur zullen moed putten uit de overwinning die eerder dit seizoen in Leeuwarden geboekt werd. Toen PSV op 1 oktober 2022 op bezoek kwam, werden de Brabanders met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Een klinkende overwinning dus voor Cambuur toen.

Ruud van Nistelrooij: “Revanchegevoelens door nederlaag in Leeuwarden”

“Die wedstrijd zit op mijn netvlies, het was de slechtste wedstrijd van ons dit seizoen”, zei Van Nistelrooij vrijdag op zijn perspraatje op het PSV trainingscomplex De Herdgang. “We hebben voorlopig geen midweeks programma meer en kunnen daardoor op trainingen wat extra gas geven. We gaan deze wedstrijd in met duidelijke revanchegevoelens: Die 3-0 daar, die leeft wel. Er is de afgelopen week nog flink over gesproken in de groep.”

Titelrace

PSV gaat tegen Cambuur voor de derde zege op rij in de Nederlandse Eredivisie. “Het belangrijkste is dat wij zelf resultaten behalen. Daarna kijk je wat andere teams doen. Het staat heel dicht bij elkaar. De concurrenten spelen ook nog tegen elkaar. Maar ook wij treffen Ajax en AZ nog.”

Sjors Ultee (trainer Cambuur): “PSV is een ploeg met heel veel individuele wapens”

Ook voor Cambuur is dit duel superbelangrijk. Het woord levensbelang valt nog net niet, maar de tijd begint wel te dringen voor de Friese club. Trainer Sjors Ultee zag zijn ploeg tegen een andere titelkandidaat AZ goed meekomen, maar beseft dat het zondag een andere wedstrijd zal zijn: “PSV is een heel andere ploeg dan AZ. Als je tegen AZ speelt, weet je dat zij veel aan de bal zullen zijn. PSV kan ook prima een tijdje zonder bal en slaan dan toe met hun snelheid, dribbels en kopkracht. Het is een ploeg met heel veel individuele wapens en daar zullen we voor moeten waken.”

Alex Bangura: “We kunnen zeker voor een resultaat gaan bij PSV”

Spelers Alex Bangura ziet desondanks toch kansen voor Cambuur als er zondagmiddag wordt afgetrapt in Eindhoven. “Tuurlijk moeten we waken voor hun kwaliteiten, maar vorig seizoen speelden we daar ook niet slecht. Twee omschakelmomenten bepaalden toen de eindstand. Maar als wij gewoon goed aan de bal zijn en durven te voetballen van achteruit, dan kunnen we zeker voor een resultaat gaan.”

Wanneer is PSV – Cambuur

De Eredivisie wedstrijd PSV – Cambuur wordt gespeeld op zondag 12 maart in het Philips Stadion te Eindhoven. De aftrap is om 16:45 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van der Laan.

Bij PSV ontbreken Guus Til, Walter Benitez en Mauro Junior. Thorgan Hazard en Savio zijn twijfelgevallen. Bij Cambuur wordt er door de medische staf nog hard gewerkt om Gullit en Tol op tijd fit te krijgen, maar het is allerminst zeker dat dit ook gaat lukken.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie