Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB bekerfinale seizoen 2021-2022 PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

TOTO KNVB bekerfinale seizoen 2021-2022 PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam
Poll

Wie wint de beker?

33%
67%

Zondag 17 april is de Rotterdamse Kuip de plaats van handeling voor de TOTO KNVB bekerfinale 2021 – 2022. De eindstrijd gaat ditmaal tussen PSV en Ajax. Welke ploeg verovert deze tweede hoofdprijs van dit Nederlandse voetbalseizoen? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam.

Statistieken PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

Beide Nederlandse topploegen stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar op het veld. De eerste keer was tijdens de Johan Cruijff Schaal, begin dit seizoen. PSV maakte een bliksemstart. Dankzij een fantastisch spelende Noni Madueke en Cody Gakpo werd Ajax volledig weggespeeld. Eindstand: 0-4 voor PSV.

In de twee competitiewedstrijden die volgden was Ajax de betere van de twee. In Amsterdam won de ploeg van trainer Erik ten Hag zelfs met 5-0 en overtrof daarmee de monsterscore die PSV in de Cruijff Schaal had neergezet.

In Eindhoven zegevierde Ajax opnieuw, al was daar wel een veelbesproken doelpunt bij nodig. De winnende treffer zou volgens velen afkomstig zijn van een voorzet door Daley Blind waarbij de bal eerst over de zijlijn zou zijn gerold. Het arbitrale kwartet zag er niks in en ook de VAR greep niet in. Ajax won mede daardoor met 2-1.

PSV uitgeschakeld in Conference League

Terwijl Ajax van tien dagen rust (geen wedstrijd) genoot moest PSV drie dagen voor de bekerfinale nog flink aan de bak. Het speelde de return in de Conference League. In het eigen Philips Stadion volstond winst op Leicester City om de halve finale te bereiken. De Eindhovenaren kwamen op 1-0 door Eran Zahavi en dat was ook de ruststand.

Na de thee was de Engelse Premier League ploeg ontketend. Enkele wissels bij Leicester en PSV zorgden voor een totale omslag. Leicester City kreeg kans op kans en wist er uiteindelijk ook twee te verzilveren. Daarmee schakelden de Engelsen de formatie van coach Roger Schmidt uit. Hierdoor kreeg PSV vlak voor de bekerfinale een flinke klap te verwerken.

Ajax-speler Anthony zwaar geblesseerd

Ook Ajax kreeg enkele zware klappen te verduren in de aanloop naar deze spetterende bekerfinale. De Amsterdammers moeten waarschijnlijk de rest van het seizoen spelen zonder vleugelaanvaller Anthony. De balgoochelaar is geblesseerd geraakt en mist sowieso deze eindstrijd tegen PSV.

Davy Klaassen: “Dit zijn de mooiste wedstrijden. Elke wedstrijd is natuurlijk mooi, maar dit zijn echt speciale wedstrijden. Hier krijg je een boost van.”

Davy Klaassen kijkt enorm uit naar de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip: “Dit zijn de mooiste wedstrijden. Elke wedstrijd is mooi, maar de bekerfinale is extra speciaal. Daar krijg je echt een boost van. Het is ook mooi dat het tussen de twee kampen van Ajax en PSV gaat dit keer. Dat geeft een mooie sfeer, die anders is dan bij andere wedstrijden.

Klaassen: “We gaan voor de dubbel”

“Winnen is altijd belangrijk. We gaan ook dit jaar weer voor de dubbel. Iedereen heeft vorig jaar gemerkt hoe mooi het is om de dubbel te pakken.”

Wanneer is de KNVB bekerfinale PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam

De TOTO KNVB bekerfinale seizoen 2021 – 2022 PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam wordt op zondag 17 april (Eerste Paasdag) gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Volg al het nieuws rondom de KNVB beker, PSV en Ajax vanaf de eerst rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie