Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: PSV Eindhoven – Arsenal

UEFA Europa League: PSV Eindhoven – Arsenal

In de UEFA Europa League speelt PSV donderdag 27 oktober thuis tegen Arsenal. Vorige week hielden de Eindhovenaren lang stand in Londen. Hoe vergaat het de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij het dit keer? Sporttribune.nl blikt vooruit op de kraker PSV Eindhoven – Arsenal in het Philips Stadion!

Statistieken PSV Eindhoven – Arsenal

De Head 2 Head statistieken tussen PSV en Arsenal zijn kort, maar vertellen wel steeds hetzelfde verhaal. In Eindhoven kan PSV prima uit de voeten tegen de Engelse Premier League club, maar uit heeft de Brabantse formatie meer moeite met winnen.

Als we die parallel doortrekken naar het duel van komende donderdag, dan gloort er hoop voor PSV. De 4-2 nederlaag bij FC Groningen moet snel vergeten worden en met de focus op Arsenal kan er wellicht weer succes geboekt worden voor het jonge, talentvolle elftal uit de Nederlandse lichtstad.

PSV trainer Ruud van Nistelrooij: “Dat mag ons niet overkomen”

Ruud van Nistelrooij moest afgelopen zondag weer diep door het stof in de Eredivisie. Na de nederlaag bij SC Cambuur ging het opnieuw in het (hoge) noorden mis voor de zuiderlingen. FC Groningen won met 4-2 nadat ze vlak voor rust maar liefst drie keer scoorden in vijf minuten. “Dat mag ons niet overkomen”, aldus Van Nistelrooij.

“Natuurlijk geen ideale voorbereiding op Arsenal”

“We spelen eigenlijk gewoon best goed. In Leeuwarden waren er momenten dat Cambuur beter was, maar buiten die vijf minuten ben ik best tevreden. We hebben de controle, krijgen kansen en spelen gewoon goed. Maar je verliest wel met 4-2 en gaat met nul punten naar huis. Dat was niet nodig en is natuurlijk niet de ideale voorbereiding op de wedstrijd tegen Arsenal”, vertelt de Eindhovense oefenmeester tegenover de media.

Cody Gakpo: “Arsenal heeft veel kwaliteiten en spelen in een hoog tempo

Volgens Cody Gakpo is het geen schande om van Arsenal te verliezen. Het grote verschil tussen PSV en Arsenal is volgens hem de manier van spelen: “Arsenal heeft natuurlijk veel kwaliteiten en spelen in een hoog tempo. In dat tempo weten ze elkaar ook nog goed te vinden. Dat maakt het verschil.”

“Arsenal in Eindhoven verslaan”

Gakpo zal hopen dat de rollen in Eindhoven omgedraaid zijn. “Het was jammer dat we in Londen met 1-0 verloren. We waren dichtbij de gelijkmaker. We gaan in Eindhoven opnieuw proberen om Arsenal te verslaan.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Arsenal

De UEFA Europa League kraker PSV Eindhoven – Arsenal zal op donderdag 27 oktober worden gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd wordt daags na de andere Nederland-Engeland clash tussen Ajax en Liverpool afgewerkt. In tegenstelling tot Ajax begint PSV niet om 21:00 uur, maar al om 18:45 uur.

Volg al het nieuws rondom de UEFA Europa League wedstrijden, PSV en Arsenal vanaf de eerste tribunerij via Sporttribune.nl: het online sportnieuws platform waar je elke dag je nodige dosis sportnieuws kan lezen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie