Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

Eredivisie topper: PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

Vlak voordat we de winterstop induiken met de Nederlandse voetbalcompetitie staat er nog een spetterende topper op het programma. Koploper PSV ontmoet in Eindhoven voormalig Eredivisie koploper AZ. Wie gaat er met een goed gevoel de winterbreak in en tankt vertrouwen voor de rest van het seizoen in 2023? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – AZ Alkmaar.

Statistieken PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

Onder trainer Roger Schmidt was het winnen van toppers een continu terugkerend thema bij PSV. Ook van AZ werd bijna altijd verloren. Sinds het aanstellen van Ruud van Nistelrooij als trainer van de Eindhovenaren lijkt het juist andersom. De toppers worden gewonnen. Arsenal, Ajax, Feyenoord allemaal zeges voor PSV. Maar tegen de kleintjes heeft de ploeg soms moeite. Verlies van Cambuur en FC Groningen.

Afgelopen seizoen eindigde PSV – AZ in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Alkmaar. Amando Obispo zetten de thuisploeg nog wel op een 1-0 voorsprong, maar AZ sloeg vlak voor de thee terug. Bruno Martins Indi tekende in de 40e minuut voor de 1-1. Lang leek het daarbij te blijven, maar een kwartier voor tijd trof Karlsson doel en bepaalde daarmee de eindstand op 1-2 in het voordeel van AZ.

Ruud van Nistelrooij: “Kalenderjaar als koploper afsluiten”

PSV trainer Ruud van Nistelrooij is dus succesvol in topwedstrijden en zal daarom ook uitkijken naar het treffen met AZ, dat inmiddels een gevestigde Nederlandse topclub is. In zijn vooruitblik op de kraker zegt Van Nistelrooij: “We kunnen met een goed gevoel toewerken naar AZ na de winst op Ajax, Dat is de laatste competitiewedstrijd van dit jaar en als we winnen weten we dat we dit kalenderjaar als koploper afsluiten.”

Pascal Jansen: “PSV heeft warm plekje in mijn hart”

Het vertrouwen bij PSV is groot, vooral ook omdat AZ momenteel niet in beste doen is. De Alkmaarders verloren twee van de laatste drie competitieduels. Afgelopen weekend was RKC Waalwijk zelfs met 3-1 te sterk voor de ploeg van Pascal Jansen. De hoofdcoach van AZ was in het verleden zelf werkzaam bij PSV en weet dus wel een beetje wat hij kan verwachten. “Ik ken de club PSV goed en die heeft ook nog steeds een warm plekje in mijn hart, maar als ik daar met AZ heenga wil ik niets liever dan van ze winnen. Hopelijk maakt het spelen tegen de koploper iets los in onze groep en kunnen we de resultaten van de afgelopen weken achter ons laten.”

Wanneer is PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

De Eredivisie topper PSV – AZ uit de veertiende speelronde wordt op zaterdag 12 november gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. De aftrap zal om 21:00 uur worden verricht. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, PSV en AZ vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees hier dagelijks voorbeschouwing op de mooiste duels van die week!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie