Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League groepsfase: PSV Eindhoven – FK Bodo-Glimt

UEFA Europa League groepsfase: PSV Eindhoven – FK Bodo-Glimt

Terwijl AZ en Feyenoord hun Europese seizoen beginnen met een uitwedstrijd mag PSV – net als Ajax – starten in het eigen stadion. In Eindhoven is donderdag 8 september FK Bodo/Glimt de tegenstander. Kan PSV de toeschouwers in het Philips Stadion trakteren op een klinkende zege? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – FK Bodo/Glimt.

Statistieken PSV Eindhoven – FK Bodo/Glimt

PSV en Bodo troffen elkaar nog nooit op het professionele voetbalveld. We kijken dus extra scherp naar de laatste resultaten van beide clubs voorafgaand aan hun eerste onderlinge treffen.

FK Bodo/Glimt won twee van de laatste vijf gespeelde wedstrijden. Ook behaalde het tweemaal geen punten en speelde het eenmaal gelijk. Afgelopen weekend kreeg het tegen Molde de zwaartste tik te verwerken. Molde won met 1-4 van Bodo/Glimt.

Ook voor PSV waren de druiven zuur afgelopen weekend. In de Nederlandse Eredivisie liep het tegen de eerste competitienederlaag onder Ruud van Nistelrooij aan. FC Twente was in Enschede met 2-1 te sterk voor de Eindhovenaren.

Ruud van Nistelrooij: “Bodø/Glimt is bekend van de duels tegen AZ”

PSV Eindhoven-trainer Ruud van Nistelrooij heeft zich al verdiept in de eerste tegenstander in Groep A van de UEFA Europa League. Aanstaande donderdag speelt PSV tegen FK Bodø/Glimt uit Noorwegen. “Bodø/Glimt is bekend van het vorige Europese seizoen, waarin ze ver zijn gekomen in de Conference League en van AZ wonnen”, herinnert de trainer van de Eindhovense ploeg zich nog.

“Een plek bij de eerste 2 is het doel”

Het is al een tijdje geleden dat PSV ver kwam in een Europees toernooi. Dit seizoen hoopt trainer Van Nistelrooij dat het PSV weer eens mee zal zitten. “Een plek bij de eerste 2 is het doel. We willen ons graag profileren in Europa”, besluit de trainer van PSV zijn voorbeschouwing.

Wanneer is PSV Eindhoven – FK Bodo/Glimt

De Europa League groepswedstrijd uit speelronde 1 van groep A wordt op donderdag 8 september 2022 gespeeld in Eindhoven. De aftrap is om 18:45 uur.

Volg al het nieuws over de Nederlandse clubs in Europa en in het bijzonder de verrichtingen van PSV in de Europa League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie