Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Emmen openingsduel voor Ruud van Nistelrooij

Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Emmen openingsduel voor Ruud van Nistelrooij

PSV trainer Ruud van Nistelrooij heeft in zijn eerste weken als hoofdtrainer van de Eindhovense club al diverse vuurdopen ondergaan, maar zijn debuut als hoofdtrainer in de Eredivisie maakt hij op zaterdag 6 augustus in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV Eindhoven – FC Emmen in de eerste speelronde van het Eredivisie seizoen 2022 -2023!

Statistieken PSV Eindhoven – FC Emmen

Op het eerste gezicht is dit een gemakkelijk affiche voor de Eindhovense formatie, maar vergis je niet FC Emmen heeft het PSV al vaker erg lastig gemaakt. Vorig seizoen speelde Emmen in de Keukenkampioen Divisie, dus werd er niet tegen PSV gespeeld.

In het seizoen 2020 – 2021 gebeurde dat wel. In Drenthe pakte PSV een relatief eenvoudige 0-2 overwinning, maar in het Philips Stadion ging het allemaal een stuk stroever. PSV won wel, maar het verschil van miniem: 2-1. De winnende goal van Maxi Romero viel bovendien pas in de 94e minuut!

Ruud van Nistelrooij: “Presteren tegen FC Emmen staat nu centraal

Ruud van Nistelrooij werd eind vorig seizoen aangesteld als opvolger van de naar Benfica vertrokken Roger Schmidt. Van Nistelrooij komt over van Jong PSV en moet de Eindhovenaren naar de landstitel en Europees succes gaan leiden. “Presteren tegen FC Emmen staat nu centraal. Als team moeten we maximaal gaan en als individu ook. Morgen zijn we puur gefocust op Emmen”, aldus Van Nistelrooij.

Van Nistelrooij: “Als je bij PSV speelt moet je elke wedstrijd willen winnen, dus zeker ook tegen FC Emmen.”

De nieuwbakken trainer kan zich niet voorstellen dat het lastig is om je te focussen op FC Emmen als je weet dat dinsdag de cruciale wedstrijd tegen AS Monaco wacht. “De naam van een tegenstander doet er helemaal niet toe. Als je bij PSV speelt moet je elke wedstrijd willen winnen, dus zeker ook tegen FC Emmen.”

Wanneer is PSV Eindhoven – FC Emmen

De eerste Eredivisie speelronde wedstrijd PSV – FC Emmen wordt gespeeld op zaterdag 6 augustus in het Philips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, FC Emmen en PSV vanaf de eerste rang via het online sportnieuwsportaal Sporttribune.nl en mis geen enkele voorbeschouwing!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie