Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Midweeks inhaalprogramma Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Volendam

Midweeks inhaalprogramma Eredivisie: PSV Eindhoven – FC Volendam

Op woensdag 31 augustus speelt PSV het inhaalduel tegen FC Volendam. Deze midweekse speelronde werd ingelast om PSV extra ruimte te geven zich voor te bereiden op de play-offs in de Champions League. De Eindhovenaren wisten ondanks die maatregel de groepsfase echter niet te halen. Neem plaats op de Sporttribune en loop alvast warm voor het Eredivisie duel PSV Eindhoven – FC Volendam.

Statistieken PSV Eindhoven – FC Volendam

De wedstrijden tussen PSV en Volendam kennen vaak een eenzijdig verloop. In negen van de tien gevallen wint PSV namelijk. De laatste keer dat Volendam een puntje overhield aan een duel tegen PSV was in 1995. Het werd toen 1-1.

De ergste herinnering van de Volendamse club aan een wedstrijd tegen PSV is ongetwijfeld de 10-0 nederlaag die het in 1998 leed. Vorig seizoen speelde beide clubs in de KNVB beker nog tegen elkaar. Volendam was toen nog actief in de Keukenkampioen Divisie. Het weerde zich kranig, maar verloor wel met 2-0.

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “De enige juiste reactie”

Voor trainer Ruud van Nistelrooij zijn het drukke tijden, maar dat is volgens hem alleen maar een voordeel. “Zo kunnen we als groep direct een reactie geven en blijven we niet te lang hangen in de vorige wedstrijd. We zijn pas acht weken bezig, maar de sfeer in de groep is heel goed. Ik ben blij waar we nu staan met zijn allen.”

Tegengoals

Tegen Excelsior won PSV met 1-6 een goede uitslag vond Van Nistelrooij. “Maar jammer van die ene tegengoal. Weer niet de nul gehouden. Ik hoop dat dit tegen FC Volendam wel gaat lukken, want ik heb ontzettend veel vertrouwen in dit team. Er zit karakter in deze groep.”

Wanneer is PSV Eindhoven – FC Volendam

De Eredivisie inhaalwedstrijd PSV Eindhoven – FC Volendam wordt op woensdag 31 augustus gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. De aftrap zal al om 18:45 uur worden verricht. Haakt PSV met een zege aan bij koploper Ajax? Of kan FC Volendam onder leiding van trainer Wim Jonk voor een stunt zorgen?

Volg al het voetbalnieuws over FC Volendam, PSV en de Eredivisie vanaf de eerste tribunerij via het online sportnieuwskanaal Sporttribune.nl en je bent altijd een VIP!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie