Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

Eredivisie topper PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

Het is Super Sunday in de Nederlandse Eredivisie. Naast de kraker AZ – Ajax wordt ook de topper PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam afgewerkt in deze zevende speelronde. Beide clubs jagen op de koppositie van Ajax en winst is dan ook het enige dat zondag telt in het Philips Stadion. Sporttribune blikt vooruit op PSV – Feyenoord!

Statistieken PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

PSV verliest thuis niet veel wedstrijden, maar tegen Feyenoord is het al vijf jaar niet gelukt te winnen in het eigen stadion. In 2017 won PSV met 1-0 van de Rotterdamse formatie. Daarna volgden er drie op rij een gelijkspel tussen de PSV en Feyenoord.

Afgelopen seizoen eindigde PSV – Feyenoord in een nachtmerrie voor de thuisploeg en in een droom voor de bezoekers uit de havenstad. De eindstand liet niets aan de verbeelding over: Feyenoord won met 0-4!

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “We hebben goede momenten, maar ook slordigheden”

PSV maakte een droomstart door met een zege op Ajax in de Johan Cruijff Schaal en overwinningen in de eerste speelronde met veel goals. Maar inmiddels is er ook kritiek en wordt er zelfs gesproken over een rampseizoen als er zondag ook van Feyenoord wordt verloren. PSV trainer Ruud van Nistelrooij is het daar niet mee eens. “Het spel aan de bal kan beter. Het is te wisselvallig. We hebben goede momenten, maar die wisselen we af met slordigheden.

Van Nistelrooij: “Ook tegen Feyenoord moeten we weer een hoog niveau halen”

“Maar ik kijk niet alleen naar twee duels, je kunt het seizoen niet neerzetten als een ramp, dat is kort door de bocht. Ik bedoel ermee te zeggen dat het alleen maar gaat over de laatste twee wedstrijden en het duel met Rangers FC. Dit seizoen hebben we ook een hoog niveau gehaald en dat zullen we tegen Feyenoord ook weer moeten halen.”

Arne Slot tankt vertrouwen in Europa League

Terwijl het duel Arsenal – PSV werd uitgesteld tankte Feyenoord donderdagavond vertrouwen in de UEFA Europa League wedstrijd tegen Sturm Graz. Het elftal van trainer Arne Slot boekte een ruime zege op de Oostenrijkers en poetste daarmee de 4-2 nederlaag tegen Lazio Roma weg.

Slot: “Wij moeten heel veel punten pakken om PSV en Ajax bij te kunnen blijven”

Slot weet heel goed dat Feyenoord vorig seizoen gemakkelijk won in Eindhoven, maar weet dat alles anders is dit seizoen. “Als je kijkt naar de investeringen van Ajax en PSV dan schat ik in dat de nieuwe landskampioen heel veel punten moet gaan halen. Ruim meer dan tachtig punten, denk ik. Wij moeten dus ook héél veel punten pakken om bij te kunnen blijven. Dat PSV nu in het voordeel is omdat ze meer rust hebben? Nee. Vorig seizoen speelden wij op dinsdag en PSV op donderdag en toen wonnen we met 0-4. Zo gaat het soms. Ik heb in mijn opstelling tegen Sturm Graz dan ook op geen enkele wijze rekening gehouden met de wedstrijd van zondag. Iedereen zal fit en gemotiveerd aan de aftrap staan in Eindhoven.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Feyenoord Rotterdam

De Eredivisie topper PSV – Feyenoord wordt op Super Sunday 18 september 2022 gespeeld. De aftrap aan de Mathildelaan zal plaatsvinden om stipt 14:30 uur. AZ en Ajax weten dus wat de uitslag van de eerste topper is als zij om 16:45 uur aan hun onderlinge tweestrijd beginnen.

Volg alles over het Nederlandse betaalde voetbal, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam en alle andere clubs uit de Eredivisie vanaf de eerste rij door dagelijks plaats te nemen op jouw online stoeltje van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie