Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League kwartfinale: PSV Eindhoven – Leicester City

Conference League kwartfinale: PSV Eindhoven – Leicester City

Komende donderdag is het Philips Stadion in Eindhoven het decor voor de return in kwartfinale van de Conference League 2021 – 2022. PSV speelt dan tegen Leicester City. Vorige week eindigde het heenduel in Engeland in 0-0. Kan PSV het karwei in eigen stadion afmaken en zich plaatsen voor de halve eindstrijd? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – Leicester City.

Statistieken PSV Eindhoven – Leicester City

De heenwedstrijd in Leicester was de allereerste confrontatie tussen beide voetbalclubs in de geschiedenis van het betaalde voetbal. PSV ging het duel als underdog in, maar wist knap stand te houden. De Brabantse ploeg kreeg zelfs kansen om op voorsprong te komen, maar verzuimde die kansen af te maken.

Ook Leicester City kreeg een aantal grote kansen. De Engelse Premier League ploeg raakte zelfs de lat achter PSV doelman Mvogo. Maar echt groots was het niet, waardoor de 0-0 eindstand een meer dan terechte uitslag was.

Week van de waarheid voor PSV

Het wordt een week om van te smullen voor alles en iedereen die PSV volgt. De Eindhovenaren spelen komende donderdag niet alleen de kwartfinale in Conference League, maar staan komende zondag ook nog in de bekerfinale tegen Ajax. Twee belangrijke duels die het seizoen kunnen maken of breken. Er staat dan ook behoorlijk wat druk op de komende twee wedstrijden.

Geen Noni Madueke?

Tegen RKC Waalwijk wist PSV afgelopen zondag weer drie punten te scoren in de Eredivisie door met 2-0 te winnen. Enig minpuntje was het uitvallen van Noni Madueke. De Engelsman was juist gebrand om het tegen zijn landgenoten van Leicester City goed te doen, maar tegen RKC kreeg hij (weer) last van een spierblessure. Het is dan ook uiterst onzeker of Madueke donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Leicester in actie kan komen. Zelfs de bekerfinale tegen Ajax is twijfelachtig.

Roger Schmidt: “Het is verdrietig voor Madueke dan hij weer een blessure heeft opgelopen”

PSV-trainer Roger Schmidt: “Het lijkt weer een spierblessure. Hij voelde iets en besloot er direct uit te stappen. Zo hoopte hij de blessure niet erger te maken. Het is erg verdrietig voor hem. Vooral als je zijn geschiedenis weet en bedenkt hoe blij Noni was toen hij weer terugkeerde na zijn blessure. Nu komen de grote wedstrijden eraan en daar kan hij mogelijk niet bij zijn.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Leicester City

De kwartfinale in de Conference League PSV – Leicester wordt op donderdag 14 april gespeeld. Het duel begint al om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Europa Conference League. Leicester City en PSV vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie