Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv

Europe Conference League: PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv

Op donderdag 17 februari begint voor PSV het belangrijke tweeluik tegen Maccabi Tel Aviv. Beide clubs treffen elkaar in de play-offs van de Europe Conference League. De winnaar na twee duels plaatst zich voor de knock-outfase van dit toernooi en krijgt dus nog een vervolg in Europa. Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv.

Statistieken PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv

Beide ploegen speelden nog niet eerder tegen elkaar. In de statistieken zien we dat PSV na een vormdipje weer de stijgende lijn te pakken heeft. Na een overtuigende 4-0 zegen op NAC Breda in de TOTO KNVB Beker won het afgelopen weekend ook gemakkelijk van Vitesse Arnhem: 5-0.

Maccabi Tel Aviv is met een knappe zegereeks bezig. De ploeg is al acht wedstrijden ongeslagen, waarvan er maar liefst zeven werden gewonnen. Alleen tegen Maccabi Netanja leed het puntverlies: 2-2.

Noni Madueke belangrijk voor PSV

Afgelopen weekend maakte PSV indruk door Vitesse met 5-0 te verslaan. In dat duel was een belangrijke rol weggelegd voor de Engelse dribbelaar Noni Madueke. De pas 19-jarige (Madueke wordt op 10 maart 20) aanvaller was beslissend met zijn acties. PSV moest het lang stellen zonder het pareltje in de selectie. Madueke kreeg op 22 september vorig jaar last van een spierblessure. Op 12 oktober keerde hij terug in PSV 1, maar dat was van korte duur. Op 22 oktober raakte hij opnieuw geblesseerd. Wederom een spierkwetsuur.

De spierproblemen hielden ook daarna aan. Toen hij op 10 december voor een tweede keer terugkeerde in de wedstrijdselectie moest hij al na een paar minuten weer van het veld af. Madueke zat tot 7 februari in die lappenmand. Afgelopen weekend keerde hij terug en bleef ongedeerd waardoor hij komende donderdag tegen Maccabi Tel Aviv ook van de partij is.

Maccabi Tel Aviv tankt vertrouwen

Door de zwaar bevochten zege in de stadsderby tegen Hapoel heeft Maccabi Tel Aviv bijzonder veel vertrouwen getankt voorafgaand aan de reis naar Eindhoven. De ploeg won zaterdagavond met 2-3 dankzij een doelpunt van Djordje Jovanovic diep in de blessuretijd (90+3) en die driepunter werd na afloop op het veld flink gevierd met de aanwezige supporters.

Wanneer is PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv

De heenwedstrijd in de play-offs van de Europe Conference League PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv wordt op donderdag 17 februari gespeeld in het Philips Stadion aan de Mathildelaan in Eindhoven. Het duel begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de Conference League. Maccabi Tel Aviv en PSV Eindhoven vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie