Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde twaalf Eredivisie: PSV Eindhoven – NEC Nijmegen

Speelronde twaalf Eredivisie: PSV Eindhoven – NEC Nijmegen

In speelronde twaalf van de Eredivisie speelt PSV een thuiswedstrijd. Tegenstander is NEC uit Nijmegen. Hoe houdt PSV stand na de prachtige 2-0 zege op Arsenal? En kan Jasper Cillessen een hoofdrol spelen bij NEC? Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV Eindhoven – NEC Nijmegen.

Statistieken PSV Eindhoven – NEC Nijmegen

Het is niet moeilijk om de H2H statistieken tussen PSV en NEC te analyseren. Al snel zie je dat PSV de overhand heeft qua overwinningen. NEC is dit seizoen de koning van het gelijke spel. Tegen PSV gelijkspelen deden de Nijmegenaren in het verleden echter weinig. De laatste keer was in 2012. Toen werd het in de Goffert 1-1.

Vorig seizoen pakte PSV zes punten tegen NEC, maar beide keren was het verschil klein. In Nijmegen werd het 1-2 en in het Philips Stadion eindigde de onderlinge confrontatie in 3-2.

Vormpeil PSV

PSV heeft donderdag uitstekende zaken gedaan in de Europa League door Arsenal ondanks drie afgekeurde doelpunten met 2-0 te verslaan. Dat gebeurde terwijl FC Zürich op een ander veld wist te winnen van Bodø/Glimt, wat PSV verzekert van overwintering in het toernooi. Dat goede nieuws konden de mannen van Ruud van Nistelrooij goed gebruiken, nadat ze in de vorige speelronde van de Eredivisie met 4-2 onderuit gingen tegen FC Groningen.

Vormpeil NEC Nijmegen

NEC speelde dit seizoen al acht keer gelijk en miste op een haar na het record van negen wedstrijden op rij gelijkspelen. De drie wedstrijden die het niet gelijkspeelde was tegen FC Twente (verlies), FC Volendam (winst) en Sparta Rotterdam (verlies). Die laatste wedstrijd tegen Sparta werd afgelopen speelronde verloren. Het werd op Spangen 2-0.

Wanneer is PSV Eindhoven – NEC Nijmegen

Het duel PSV Eindhoven – NEC Nijmegen wordt op zondag 30 oktober gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. In een uitverkocht huis -ook het uitvak is uitverkocht – zal om 14:30 uur worden afgetrapt.

Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, PSV en NEC vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online nieuwskanaal waar je dagelijks voorbeschouwingen en/of verslagen leest over de Nederlandse sport en de Nederlandse voetbalclubs.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie