Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune

Eredivisie: PSV Eindhoven – N.E.C. Nijmegen

Woensdagavond vecht PSV in het eigen Philips Stadion voor haar laatste kans op de landstitel. De Eindhovenaren moeten van N.E.C. Nijmegen winnen en dan hopen op verlies van Ajax tegen sc Heerenveen. Alleen dan is PSV nog in de race voor het kampioenschap. Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – N.E.C. Nijmegen.

Statistieken PSV Eindhoven – N.E.C. Nijmegen

De duels tussen PSV en NEC eindigen in veel gevallen in winst voor PSV. De laatste dat dit niet het geval was? Op 15 december 2012 speelden beide ploegen met 1-1 gelijk tegen elkaar. Alle navolgende ontmoetingen leverden drie punten op de de Eindhovense formatie.

Ook dit seizoen wist PSV al drie punten te pakken tegen N.E.C. Nijmegen. Op 12 december 2021 won de formatie van de scheidende trainer Roger Schmidt met 1-2 in de Goffert. De goals in dat duel werden gemaakt door Mattsson (NEC), Yorbe Vertessen (PSV) en Carlos Vinicius (PSV). De winnende treffer viel overigens pas in 90e minuut.

Feyenoord – PSV

De wedstrijd PSV – NEC had zomaar nog veel belangrijker kunnen zijn als PSV afgelopen zondag van Feyenoord had gewonnen. De Brabanders waren nochtans goed op weg door in de eerste helft een 0-2 voorsprong te nemen in de Kuip.

Na de rust kwam Feyenoord terug in de wedstrijd via Cyriel Dessers, maar PSV leek stand te houden en de titelstrijd tot op de laatste dag spannend te houden. Een strafschop in de 96e minuut zorgde echter voor de gelijkmaker. Een omstreden strafschop die uiteindelijk wel beslissend kan zijn voor het kampioenschap en dat zorgt voor veel frustratie bij PSV.

Cody Gakpo: “Boos en teleurgesteld”

Ook bij Cody Gakpo die twee keer scoorde namens PSV overheerst de teleurstelling: “Ik ben boos en teleurgesteld over hoe die wedstrijd uiteindelijk wordt beslist. We speelden een goede eerste helft en in de tweede helft werd het meer een vechtwedstrijd. Maar als die wedstrijd dan zo wordt beslist, dan kan niemand daar wat aan doen.”

Wanneer is PSV Eindhoven – N.E.C. Nijmegen

De Eredivisie wedstrijd PSV – NEC wordt op woensdag 11 mei gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Het duel begint net als alle andere Eredivisie duels in deze 33e speelronde om 20:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, NEC en PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+