Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: PSV Eindhoven – Rangers FC

UEFA Champions League: PSV Eindhoven – Rangers FC
Poll

Haalt PSV de groepsfase van de UEFA Champions League?

56%
44%

Het is erop of eronder als woensdag in het eigen Philips Stadion aantreedt tegen Rangers FC. De winnaar van dit duel gaat donderdag in de koker voor de loting van de UEFA Champions League groepsfase. Een enorm belangrijk duel dus voor zowel PSV als de Rangers FC. Sporttribune.nl blikt vooruit op PSV Eindhoven – Rangers FC in de play-offs van de UEFA Champions League.

Statistieken PSV Eindhoven – Rangers FC

Vorige week kwamen beide clubs in Glasgow tegen elkaar uit. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. PSV begon zwak, maar kwam wél op 0-1 dankzij een frommelgoal door Ibrahim Sangaré (37e minuut). Enkele minuten later stond het echter alweer 1-1 omdat Rangers FC na de tegengoal een tandje bijschakelde.

De Schotten waren in die fase ook echt beter dan PSV, maar na de rust veranderde ook dat beeld. PSV was oppermachtig en het was wachten op de 1-2. Die kwam er niet, omdat PSV doelman Benitez bij een vrije trap van Rangers FC blunderde. Hierdoor kwam niet PSV, maar de Schotse formatie op voorsprong: 2-1. In de 79e minuut kwam daar dan toch de bevrijdende goal voor de Eindhovenaren. Armando Obispo kopte uit een corner snoeihard raak: 2-2.

Ruud van Nitstelrooy: “Dit wordt weer een finale”

PSV trainer Ruud van Nistelrooy heeft een goed gevoel over gehouden aan de heenwedstrijd van vorige week en gaat dan ook vol zelfvertrouwen deze return in: “We speelden bij vlagen echt heel goed, zelfs het beste voetbal dat ik dit seizoen van PSV gezien heb. Helaas door een ongelukkige tegengoal kwamen we achter, maar met een 2-2 stand kunnen we verder na de return in Eindhoven. Het is natuurlijk niet comfortabel. We weten hoe het tegen Monaco was na een gelijkspel in de heenwedstrijd. Dit wordt weer een finale.”

Giovanni van Bronckhorst (trainer Rangers FC): “In verleden ook goede resultaten behaald in uitduels”

Rangers FC trainer Giovanni van Bronckhorst beseft dat de 2-2 stand uit het Nederlandse trainersonsje in Glasgow geen gunstige stand is voor hem en Rangers FC. “Een 2-2 tussenstand is eigenlijk geen goede uitslag voor ons, maar het blijft voetbal. De bal is rond, maar het wordt natuurlijk wel een moeilijke wedstrijd voor ons in Eindhoven. We zullen er vol voor moeten gaan. Natuurlijk willen we door na de groepsfase van de Champions League. We houden ons vast aan resultaten uit het verleden waarin we ook hebben laten zien in uitwedstrijden een goed resultaat te kunnen halen. Daar gaan we woensdag in Eindhoven ook keihard voor werken.”

Wanneer is PSV Eindhoven – Rangers FC

De UEFA Champions League return PSV Eindhoven – Rangers FC in de play-offs van het miljardenbal wordt op woensdag 24 augustus gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Het duel in de Lichtstad begint om 21:00 uur. Ziet PSV het licht of valt de duisternis over de Brabantse stad? Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie