Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PSV Eindhoven – RKC Waalwijk is de Brabantse derby in speelronde zes van de Eredivisie

PSV Eindhoven – RKC Waalwijk is de Brabantse derby in speelronde zes van de Eredivisie

PSV ontvangt zondagmiddag provinciegenoot RKC Waalwijk. Het duel uit de zesde speelronde van de Nederlandse Eredivisie kan dus gezien worden als een Brabantse derby. Toch speelt dat gevoel een stuk minder dan bij wedstrijd tegen bijvoorbeeld Willem II. Kan PSV de draad weer oppakken en na het verlies tegen Twente weer drie punten pakken door RKC te verslaan? Sporttribune blikt vooruit op PSV Eindhoven – RKC Waalwijk.

Statistieken PSV Eindhoven – RKC Waalwijk

RKC ging 25 keer eerder op bezoek in het Philips Stadion te Eindhoven. In al die keren kon de formatie uit Waalwijk slechts één keer met drie punten terugkeren op het eigen stadion. Dat was in 1993.

FC Twente zorgde er vorige week voor dat PSV zijn ongeslagen status in het Eredivisieseizoen 2022 – 2023 kwijtraakte. De ploeg uit Enschede won in de Grolsch Veste met 2-1 van PSV. Voor RKC Waalwijk was het afgelopen weekend net andersom, zij pakten hun eerste zege van het seizoen door met 5-2 te winnen van Excelsior Rotterdam.

PSV trainer Ruud van Nistelrooij: “Hadden op meer gehoopt”

Voor trainer Ruud van Nistelrooij was de seizoenstart veelbelovend. De afgelopen weken loopt het echter niet helemaal naar wens. De nederlaag in de play-offs van de Champions League dendert duidelijk nog door in Eindhoven. Na dat duel verloor PSV van FC Twente en speelde het gelijk tegen FK Bodo/Glimt. “Het is duidelijk dat we op meer gehoopt hadden.”

“RKC is geen makkie”

De buitenwacht zet PSV nu neer als torenhoge favoriet tegen RKC, maar Van Nistelrooij wil daar niks van weten: “RKC is geen makkie. Het is gewoon een goede, ervaren ploeg. Dat is geen pretje. Daar moeten wij ons volledig op voorbereiden en dat doen we ook. Ik respecteer de tegenstander. Natuurlijk zeggen we: daar moet PSV toch gewoon van winnen. Die ambitie is duidelijk, maar ik spreek me nooit uit over een tegenstander op die manier. Dat zou heel raar zijn.”

Wanneer is PSV Eindhoven – RKC Waalwijk

De wedstrijd PSV – RKC wordt op zondag 11 september 2022 gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Scheidsrechter Gozubuyuk zal om 14:30 uur voor het eerst op zijn scheidsrechterfluit blazen. Bij PSV zullen ze hopen dat Cody Gakpo en Xavi Simons hun doelpuntentotaal van zes nog (flink) zullen uitbreiden, want beide PSV’ers zijn momenteel topscoorder in de Eredivisie en weten het net dus goed te vinden dit seizoen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie