Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV Eindhoven speelt uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam

Eredivisie: PSV Eindhoven speelt uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam

PSV Eindhoven komt zondagmiddag in actie in Rotterdam. Niet tegen Feyenoord, maar tegen de buren uit Kralingen: Sparta. PSV plaatste zich afgelopen donderdag voor de zestiende finale in de Conference League en treffen in Sparta een ploeg aan die onderaan de Eredivisie tabellen bungelt. Kan Sparta desondanks een vuist maken tegen PSV? Sporttribune.nl blikt vooruit op Sparta – PSV.

Statistieken Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven

Het zal weinig mensen verrassen dat PSV als favoriet dit duel ingaat. In eerste instantie wordt dat veroorzaakt door het enorme verschil op ranglijst: PSV staat tweede, Sparta zeventiende. Maar een andere belangrijke reden om te veronderstellen dat PSV Eindhoven dit duel gaat winnen zijn de Head 2 Head statistieken.

PSV verloor voor het laatst een compettieduel van Sparta in 2001. Op Spangen werd het 21 jaar (!) geleden 2-1 voor de thuisploeg. In 2016 wist Sparta PSV nogmaals te verslaan, maar toen betrof het een bekerwedstrijd.

Acht goals in sneeuweditie 2021

De laatste editie Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven was wel heel spectaculair, want het duel eindigde vorig seizoen in 3-5. Sparta nam op een besneeuwd ‘Kasteel’ brutaal de leiding, waarna PSV orde op zaken stelde en uitliep naar 1-4. De wedstrijd leek gespeeld. Sparta scoorde echter twee keer, waardoor het drie minuten voor tijd ineens weer 3-4 was. Een treffer in de blessuretijd van Donyell Malen (90+1) maakte aan alle onzekerheid een eind: 3-5.

Sparta maakt nieuwe trainer bekend

In de aanloop naar het treffen tegen PSV Eindhoven heeft de clubleiding van Sparta bekend gemaakt wie Henk Fraser gaat opvolgen. De huidige trainer van Sparta stapt na dit seizoen op en wordt opgevolgd door Maurice Steijn, die in het verleden onder meer hoofdtrainer van VVV Venlo was. De oefenmeester zegt in een eerste reactie: “op het moment dat Sparta zich meldde, was het voor mij duidelijk”.

Maurice Steijn: “Het eerste contact was twee weken en het voelde van beide kanten direct goed. Na het tweede gesprek waren we eruit en we liggen in alles op één lijn. Afgelopen zondag hebben we besloten samen dit avontuur aan te gaan.”

Wanneer is Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven

De Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven wordt op zondag 27 februari gespeeld op het Kasteel in Rotterdam. Beide ploegen beginnen om 14:30 uur aan hun onderlinge duel. Voor zowel Sparta als PSV zijn drie punten heel belangrijk. De druk zal dus hoog zijn in een vrijwel uitverkocht Sparta-stadion. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, Sparta Rotterdam en PSV vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie