Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PSV Eindhoven strijdt donderdag tegen Olympiakos Piraeus in UEFA Europa League

PSV Eindhoven strijdt donderdag tegen Olympiakos Piraeus in UEFA Europa League

Donderdagavond om 18:55 uur start de knock-outfase van de UEFA Europa League met Olympiakos Piraeus – PSV Eindhoven. De Eindhovenaren zijn op zoek naar een goede uitgangspositie voor de return op 25 februari in het Philips Stadion. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de achtste finales van het Europa League toernooi 2020 – 2021. Het belooft weer een heerlijk avondje voetbal te worden! 

Olympiakos Piraeus – PSV Eindhoven

Dit Europa League duel is een confrontatie tussen twee clubs die elkaar – vreemd genoeg – nooit eerder troffen in Europees verband. Olympiakos is koploper in de Griekse Super League. Het verloor afgelopen weekeinde evenwel de topper tegen Panathinaikos: 2-1.

PSV staat tweede in de Nederlandse Eredivisie en verspeelde in de aanloop naar de zestiende finale van de Europa League ook punten. Tegen ADO Den Haag werd het – weliswaar tegen de verhouding in – slechts 2-2. En dat was een bittere pil voor de ploeg van trainer Roger Schmidt.

Roger Schmidt: “We maken kans tegen Olympiakos”

Toch is de Duitser vooraf vol vertrouwen over een goede afloop van het tweeluik tegen Olympiakos. “Olympiakos is een moeilijke tegenstander, die we met respect zullen benaderen. Ik denk dat er mogelijkheden liggen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde.”

Schmidt ziet vooral voordelen in de loting: eerst Olympiakos Piraeus – PSV Eindhoven en dan pas thuis in eigen stadion. “We zijn blij dat we de tweede wedstrijd thuis spelen. De knock-outfase van de Europa League is van een hoog niveau en dan is het prettig als je eerst uit speelt. Dat geeft ons de kans om eventueel nog iets recht te zetten”, aldus Schmidt op de clubwebsite van PSV.

Mario Götze wellicht in actie bij Olympiakos Piraeus – PSV Eindhoven

In de groepsfase van de Europa League speelde de Duitser Mario Götze een belangrijke rol voor PSV. Super Mario is echter al lange tijd geblesseerd. Schmidt hoopt echter dat Götze toch mee kan naar Griekenland om zich daar bij de wereldselectie voor het duel tegen Olympiakos te voegen. Volgens het Eindhovens Dagblad werkte de 28-jarige routinier afgelopen weken aan zijn herstel. Hij lijkt volgens de regionale krant weer fit genoeg om aan te haken bij de groep.

Götze is dit seizoen in dertien duels in actie gekomen voor PSV. Onder meer in de uitwedstrijd tegen de Spaanse topclub Granada maakte hij een uitstekende indruk en scoorde hij de openingstreffer voor de Eindhovense formatie.

Lappenmand

Met het mogelijke herstel van Götze komt er iets meer ruimte in de Eindhovense lappenmand. Voor Cody Gakpo, Nick Viergever en Noni Madueke komt het duel in Griekenland te vroeg. Gakpo richt zich volgens de clubleiding van de Brabanders op een terugkeer tijdens de return van deze Europa League ontmoeting die op 25 februari zal plaatsvinden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie