Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem

Eredivisie: PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem

In speelronde zeventien van de Eredivisie speelt PSV thuis tegen Vitesse. Wie pakt er in het Philips Stadion de zege? Of gaan beide clubs de punten netjes met elkaar verdelen? Sporttribune.nl blikt vooruit op het Nederlandse Eredivisie duel PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem.

Statistieken PSV Eindhoven – Vitesse

In deze wedstrijd staan twee ploegen tegenover elkaar die dit kalenderjaar nog niet wisten te winnen. Zowel PSV als Vitesse speelden twee keer op rij gelijk. PSV begon met een 0-0 gelijkspel tegen Sparta en kwam daarna bij Fortuna Sittard niet verder dan 2-2. Vitesse startte 2023 met een knap gelijkspel tegen AZ en hield aan de Gelderse derby tegen NEC ook één punt over: 0-0.

Pikant duel voor Phillip Cocu (ex-PSV, nu Vitesse)

Vitesse trainer Phillip Cocu zal komende zaterdag in het Philips Stadion niet naar de weg hoeven vragen. De oefenmeester speelde lange tijd in Eindhoven en was daar ook al als trainer actief. Hij komt dus veel bekende tegen, maar dat zijn wel allemaal mensen die voor de tegenstander werken en niet voor Cocu zijn nieuwe club Vitesse. “Dat vind ik niet erg. Ik ben sowieso niet zo van het achteruitkijken. Wat geweest is, is geweest. Ik ben nu trainer van Vitesse en dat we dan bij PSV op bezoek is natuurlijk wel leuk. Maar niet meer dan dat”, klinkt het nuchter.

Cocu moet zich ook wel focussen op zijn huidige job, want die is best lastig. Vitesse begon dramatisch aan het seizoen, zag vervolgens trainer Thomas Letsch vertrekken naar de Duitse competitie en weet onder Cocu zich weer langzaam maar zeker op te richten. Cocu: “Het punt bij AZ was mooi, maar eigenlijk hadden we daar gewoon kunnen winnen”, aldus de Arnhemse oefenmeester die uit die prestatie moed put voor de confrontatie met zijn oude liefde PSV.

Kritiek op Van ‘Nistelrooij neemt toe

Tegelijkertijd wordt de druk bij PSV ook langzaam groter en groter. Van Nistelrooij oogstte al veel lof over de speelwijze en de prestaties, maar er zitten toch ook steeds vaker wedstrijden tussen waarin het er niet uitkomt. De twee gelijke spelen in 2023 zorgen er dan ook voor dat er kritiek op de huidige hoofdtrainer van PSV toeneemt.

Daar komt nog bij dat na het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool de kans met de dag groter wordt dat ook Noni Madueke uit Eindhoven vertrekt. Een tweede aderlating zou de titelaspiraties van PSV behoorlijk dwarsbomen. Zeker nu Feyenoord sterk blijft acteren en nog geen tekenen van zwakte vertoont. Wellicht kan PSV bij winst op Vitesse en de Klassieker in Rotterdam tussen Feyenoord en Ajax zichzelf terug in de race brengen, want verliezen van Vitesse? Dat doet PSV bijna nooit, zeker niet in het Philips Stadion.

Wanneer is PSV Eindhoven – Vitesse

De Eredivisie wedstrijd PSV – Vitesse wordt op zaterdag 21 januari 2023 om 20:00 uur gespeeld in het Philips Stadion te Eindhoven. Volg de verrichtingen van de Brabanders en de Gelderse formatie wekelijks door plaats te nemen op Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform waar je dagelijks voorbeschouwingen leest op wedstrijden in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie