Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: PSV – FC Groningen

Eredivisie: PSV – FC Groningen

In de Eredivisie staat PSV komende zaterdag tegenover FC Groningen. De Eindhovenaren verloren afgelopen weken veel punten in de strijd om het landskampioenschap en kunnen zich geen puntverlies meer veroveren. Groningen moet juist snel punten gaan pakken wil het niet in degradatienood komen. De Trots van het Noorden is nu voorlaatste en dus is elk punt welkom. Sporttribune blikt vooruit op PSV – FC Groningen.

Statistieken PSV – FC Groningen

PSV speelde midweeks in de KNVB beker tegen FC Emmen. De Drentse ploeg won enkele weken geleden in eigen stadion nog met 1-0 van de Brabanders. In Eindhoven had de ploeg van trainer Lukkien een stuk minder in te brengen. PSV won met 3-1 en tankte zo vertrouwen voor de wedstrijd tegen Groningen.

FC Groningen kwam midweeks niet in actie, omdat zij in de vorige bekerronde zich blameerde door te verliezen van amateurploeg Spakenburg. Datzelfde Spakenburg plaatste zich woensdag voor de kwartfinales door vv Katwijk te verslaan. Elk nadeel heeft een voordeel, want door het verlies in de vorige bekerronde kon Groningen zich afgelopen week volledig focussen op de trip naar Eindhoven.

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “We moeten winnen om in race te blijven”

PSV won dit seizoen twaalf van de twintig Eredivisie wedstrijden die het speelde. Dat betekent dat er bijna 60 procent kans is dat ze zaterdag gaan winnen. Trainer Ruud van Nistelrooij eist dan ook niets minder dan drie punten. “Zaterdag moet er tegen FC Groningen gewonnen worden om in de titelrace te blijven.”

Euroborg

De hoofdtrainer herinnert zich nog goed hoe het in Euroborg misging toen PSV in een mum van tijd drie goals om de oren kreeg. “In de uitwedstrijd lieten we het in tien minuten helemaal afweten waardoor we drie tegengoals kregen. Dat mag ons nu niet overkomen. Als we gewoon doen wat we moeten doen, dan moet het mogelijk zijn om de drie punten in Eindhoven te houden zaterdag.”

Dennis van der Ree (FC Groningen): “Wil nieuwe energie zien tegen PSV”

Ook voor FC Groningen zijn de belangen groot. Trainer Dennis van der Ree: “Er zijn de afgelopen maanden en jaren spelers gehaald waar veel van werd verwacht, maar die weinig aan spelen toekwamen. Dat heeft tot teleurstellingen geleid en dat hing over de groep. Als je dan ook nog eens vaak verliest, wordt die teleurstelling alleen maar groter.”

In de winterstop greep de clubleiding in door de selectie te versterken met nieuwe aanwinsten en spelers die niet aan spelen toekwamen van de hand te doen. “Door van een paar spelers afscheid te nemen en nieuwe jongens aan te trekken, ontstaat er een nieuwe energie, waarmee wij er de komende vijftien wedstrijden tegenaan kunnen gaan. Hopelijk zien we dat snel terug en trekken we het spel van afgelopen zondag door naar PSV.”

Wanneer is PSV – FC Groningen

De Eredivisie wedstrijd PSV – FC Groningen zal op zaterdag 11 februari worden gespeeld. De aftrap is om 21:00 uur en zal in het Philips Stadion worden verricht.

Volg al het Eredivisie voetbal, de topwedstrijden en de degradatiestrijd vanaf de eerste rij en mis niks van PSV, FC Groningen en alle andere Nederlandse topclubs die uitkomen op het hoogste niveau in Nederland. Sporttribune publiceert dagelijks nieuwe voorbeschouwingen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie