Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

PSV – FC Utrecht topper in Nederlandse Eredivisie

PSV – FC Utrecht topper in Nederlandse Eredivisie

Zaterdag 2 december om 16:30 uur in de middag trappen PSV en FC Utrecht in het Philips Stadion af voor hun vijftiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie. PSV – FC Utrecht is de topper van deze speelronde. PSV is voorafgaand derde in de stand en FC Utrecht prijkt op een vierde positie. Sporttribune blikt vooruit!

Historie PSV – FC Utrecht

In de afgelopen jaren viel er voor FC Utrecht telkens weinig te halen in Eindhoven. De afgelopen drie edities werden allemaal gewonnen door de thuisploeg. Afgelopen seizoen won de Brabantse formatie met 2-1 van Utrecht. De onderlinge confrontatie die daarvoor werd gespeeld eindigde het zelfs 4-0 voor de Eindhovenaren, die in het seizoen 2017 – 2018 ook al met 3-0 wonnen. In het gestaakte coronaseizoen 2019 – 2020 werd het duel vanwege coronamaatregelen niet gespeeld.

De laatste keer dat PSV thuis averij opliep tegen de Domstedelingen dateert alweer van 4 februari 2016. Dit betrof het KNVB bekerduel dat door FC Utrecht met 1-3 werd gewonnen. In de competitie leed PSV deze eeuw nog geen enkele keer puntverlies tegen Utrecht als er in het eigen Philips Stadion werd gevoetbald.

Favoriet bij PSV – FC Utrecht

De thuisploeg won al vier keer op rij van FC Utrecht in het Philips Stadion en is mede daarom ook zaterdag weer de absolute topfavoriet voor winst. Bovendien staat PSV keurig derde en verwacht enkele sterkhouders weer te mogen verwelkomen. Noni Madueke lijkt weer inzetbaar te zijn, net als Philips Max en Jordan Teze. Cody Gakpo is ‘op de weg terug’ en kan wellicht ook aanhaken voor een invalbeurt.

FC Utrecht doet het overigens ook lang niet slecht. Ondanks twee nederlagen (Vitesse en Cambuur) staat de ploeg van trainer René Hake op een vierde stek. De achterstand op PSV bedraagt slechts vier punten. Voormalig PSV spelers Bart Ramselaar en Adam Maher zullen extra gemotiveerd zijn tegen hun oude werkgever.

Roger Schmidt: “Tegen Utrecht minder kansen missen dan tegen Heerenveen”

“FC Utrecht speelt graag lange ballen en is gevaarlijk in de counter. Ik zal mijn opstelling dan ook zo aanpassen dat we ook bij balverlies een goede restverdediging hebben”, aldus de trainer van de ploeg uit Eindhoven. “Als we tegen Utrecht weer zoveel kansen missen als tegen Heerenveen komen we ook in dat duel in de problemen”, zo blikt de omstreden Duitse oefenmeester vooruit.

René Hake: “PSV is lastig te verslaan”

“PSV stond wekenlang tweede in de competitie en heeft een hele goede serie staan de laatste weken. Zij beschikken over enorm veel individuele kwaliteiten. Dit wordt voor ons weer een uitdagende wedstrijd. PSV is een goede ploeg, die voor iedere club uit de Eredivisie lastig te verslaan is”, aldus Haké in zijn voorbeschouwing op deze Eredivisie topper uit de vijftiende speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie.

Wanneer is PSV – FC Utrecht

Het Eredivisie duel PSV Eindhoven – FC Utrecht wordt gespeeld op zaterdag 4 december om 16:30 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, PSV en FC Utrecht vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Het online stoeltje waar je altijd mag zitten om voetbal te volgen! Mis niets dankzij onze wekelijkse voorbeschouwingen op nationaal en internationaal voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie