Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorbeschouwing PSV – Feyenoord

Voorbeschouwing PSV – Feyenoord

Na een week vol met spectaculair Europees voetbal gaan we er zondagmiddag half-3 weer lekker voor zitten. In de Eredivisie staat de topper PSV – Feyenoord op het programma. Een duel tussen de nummers twee en vijf. We zijn al aanbelang in de 26e speelronde, dus het einde van de competitie nadert snel. Verstevigt PSV zijn tweede positie of weet Feyenoord het gat met de Eindhovenaren te verkleinen tot vijf punten? 

De cijfers van het seizoen 2020 – 2021 zeggen genoeg: PSV is zondag de favoriet. De ploeg van trainer Roger Schmidt staat afgetekend tweede, won dit seizoen al zestien keer en verkeert in een goede (steeds betere) vorm. Feyenoord won dit seizoen ‘slechts’ dertien wedstrijden en wist bovendien drie van de laatste vijf duels niet winnend af te sluiten. De 6-0 winst van afgelopen weekend op VVV Venlo verbloemd veel, maar niet alles. Feyenoord is gewoon niet in topvorm.

Dick Advocaat: “Als je verliest is trainer zijn een rotvak”

Nu de competitie langzaam richting het einde sluipt, nadert ook voor Dick Advocaat het einde van zijn loopbaan. De trainer van Feyenoord liet deze week nog maar eens weten dat het na dit seizoen echt gedaan is. Hij gaat aan de slag als vaste tafelgast bij Voetbal Inside en dus wordt PSV – Feyenoord één van zijn laatste topduels. Advocaat kijkt er naar uit: “Na de 6-0 tegen VVV was er opluchting, want als je verliest is trainer zijn een rotvak. Ik kijk nu weer uit naar zondag als we naar PSV gaan, een mooi affiche!”

Orkun Kökcü: PSV – Feyenoord is zes punten wedstrijd”

Volgens Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü is het meer dan een mooi affiche. Het is een echte zes punten wedstrijd, zo vertelt hij aan het AD. “Het is voor ons duidelijk: Feyenoord moet volgend seizoen Europees voetbal spelen. Om dat te bereiken moeten we tot de laatste wedstrijd in mei echt een sterke serie neerzetten. Een overwinning zondag in Eindhoven zou ons enorm helpen. Jullie van de pers noemen dat toch altijd een ‘zes punten wedstrijd’? Dat is dit volgens mij ook. Een topper waarin wij nu wel resultaat moeten boeken.’’

Roger Schmidt over PSV – Feyenoord: “Blij dat iedereen weer terug is”

In Eindhoven zijn ze vooral blij dat de ziekenboeg leegloopt. Met name de terugkeer van Cody Gakpo wordt met gejuich ontvangen in de Brabantse lichtstad. Gakpo was wekenlang out en werd node gemist in de aanvalslinie bij PSV. Roger Schmidt: “Ik ben blij dat we weer opties hebben als we zondag tegen Feyenoord spelen. De terugkeer van Cody (Gakpo, red.) en Noni (Madueke, red.) geeft mij als trainer de mogelijk om de opstelling sterker te maken.”

Revanche

En PSV zal het tweetal hard nodig hebben. In Rotterdam werd eerder dit seizoen met 3-1 verloren en PSV maakte in dat duel geen enkel moment aanspraak op de zege. Schmidt: “We hebben veel geleerd van dat duel in Rotterdam. We zullen het zondag anders aanpakken.”

Stand Eredivisie bovenin voorafgaand aan de topper van zondag PSV – Feyenoord:

Ajax Amsterdam heeft 60 punten uit 24 duels
PSV Eindhoven heeft 54 punten uit 25 duels
AZ Alkmaar heeft 49 punten uit 25 duels
Vitesse Arnhem heeft 48 punten uit 25 duels
Feyenoord Rotterdam heeft 46 punten uit 25 duels
FC Groningen heeft 42 punten uit 25 duels
FC Utrecht heeft 37 punten uit 24 duels

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie